Foto: Nemanja Jovanović, Nova,rs, Profimedia

Nakon današnjeg sastanka između predstavnika Evropske unije i kabineta predsednice Vlade Srbije postignut dogovor da će se Evroprajd šetnja održati. Uprkos najavama da će partnera premijerke Milica Đurić učestvovati u šetnji, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je upozorio da neće tolerisati nikakvo nasilje na ulicama Beograda i da će "striktno sprovoditi zakon i odluke nadležnih organa i sudova". Da li to znači da će Vulinova policija krenuti i na partnerku premijerke Srbije?

Kako je Nova.rs pisala, Brnabić je na današnjem sastanku sa evropskim zvaničnicima jasno rekla – šetnje u okviru Evroprajda će biti.

Pročitajte još...

Brnabić je dodala i da će današnjoj šetnji prisustvovati njena partnerka Milica, ali ona neće, jer će se „zalagati da svi budu bezbedni“.

S druge strane, Vulin se oglušio o Brnabićkine navode, te se u zvaničnom saopštenju MUP-a izričito navodi da „nedozvoljene šetnje neće biti“.

„Kao što je saopšteno od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i potvrđeno od strane Upravnog suda, neće biti nikakve nedozvoljene šetnje, baš kao što neće biti dopušteno ugrožavanje lične i imovinske bezbednosti bilo koga. Prema svakom ko bude kršio javni red i mir, biće primenjena sva zakonom dozvoljena sredstva“, izjavio je Vulin.

Svega nekoliko sati pre šetnje u okviru Evroprajda, tenzije ne prestaju, a protivnici ovog događaja okupljeni su od prepodnevnih časova. Do nekoliko incidenata je veš došlo – bacanje flaše na novinare, privođenja, pesničenja, posedovanje hladnog oružja.

Sve o događajima vezanim za Evroprajd i najavljene šetnje čitajte u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Iz Podgorice stiže dosad najduhovitije trolovanje Ane Brnabić povodom Prajda

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare