Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aleksandar Jovanović Ćuta iz stranke Zajedno upitao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića šta ga je navelo da danima za sebe tvrdi da je najgluplji predsednik na svetu.

„Šta vas je to dovelo, predsedniče Srbije, da za sebe danima tvrdite da ste najgluplji predsednik na svetu? Biti glup nije krivično delo, a vi ste prvi predsednik u istoriji ovog naroda koji je rešio da raseljava seljake sa njihovih njiva“, rekao je Jovanović za Danas, komentarišući izjavu Aleksandra Vučića da se i dalje kaje što je doneo odluku da Srbija odustane od iskopavanja litijuma i da je „ispao najgluplji predsednik na svetu“.

Vučić je za TV Pink, reagujući na protest ekoloških aktivista ispred zgrade Vlade Srbije, rekao da vlada nije donela nikakvu odluku, već je o svemu odlučivao on sam.

„Ne razumem zašto su protestovali ispred vlade. Kad protestuju treba da protestuju ispred predsedništva a ja ću da im se obratim i da im lepo kažem – ljudi vi uništavate zemlju. Cena je danas 82.500 dolara po toni litijuma, sa ovim rezervama to je 100 milijardi, je li razumete šta radite Jadru, Osečini, Valjevu i celom Podrinju“, rekao je Vučić.

Aleksandar Jovanović Ćuta kaže da bi bilo dobro da Vučić konačno kaže šta se se to dogovorio sa direktorima Rio tinta.

„To što se smislili da kuknjavom o tome da ste glupi ponovo vratite priču o iskopavanju litijuma u dolini Jadra na dnevni red, to vam proći neće. I nije samo Rio Tinto u pitanju. U ovoj zemlji je desetine stranih kompanija u potrazi za litijumom. Umesto poljoprivrede, maline i meda, vi nama, Vučiću, nudite koncetrovanu sumpornu kiselinu“, rekao je sagovornik Danasa.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

On je predsedniku poručio da i dalje stoji poziv da dođe u selo Lukavac u domaćinstvo Cvetka Jovanovića i još 12 porodica, kojima je litijum zatrovao bunare i koji su ostali bez vode.

„Vama je, predsedniče, litijum pomračio um. Čekaćemo vas svuda, i u Dobrinji i u Lukavcu, na Staroj planini, na svim onim mestima, gde god se bude pojavila mehanizacija stranih kompanija da raseljava naše ljude“, zaključio je Ćuta.

***

BONUS VIDEO: Ćuta: SNS zakazao paralelnu sednicu Odbora jer se plaše suočavanja sa građanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar