Foto:instagram.com/balkan_tekken; Arhiva Nova.rs; Slobodan Miljevic; Tanjug/Zoran Žestić; EPA/FRED ERNST

Igrica u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "gospodar sendviča", premijerka Ana Brnabić ima moć nestajanja, a Dragan Marković Palma može da putuje kroz vreme i da sluša Betovena i Šopena izazvala je pažnju javnosti. Tim "gejmera, štrebera i inžinjera sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti IT", kako sami sebe zovu, a koji je radio na stvaranju ove video igre, za Nova.rs govori o tome kako su došli na ovu ideju...

Ekipa Balkan Tekken poručuje da želi da ostane anonimna, a razlog zbog čega su se odlučili na korak koji privukao pažnju čitavog regiona objasnili su u tekstu saopštenja koji su dostavili portalu Nova.rs.

Njihovu poruku prenosimo u celosti:

AI nam je poznat još od 2014. godine kada smo se prvi put susreli sa njim kroz naš posao. Kao i igra Tekken od samog djetinjstva. Ukratko mi smo gejmeri, štreberi, inženjeri sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti IT.

Tekken serijal borbenih igara uvijek je imao mješavinu ozbiljnosti i potpunog ludila kada su u pitanju likovi koji su se pojavili.

Ova mješavina u dizajnu likova pomogla je da se serijal istakne i dopadne širokom spektru igrača. Osim toga, pomaže da sadržaj bude svjež i zabavan pružajući neočekivane i duhovite trenutke. Iz tog razloga smo i izabrali baš ovaj stil za naše radove.

Pročitajte još...

Sama ideja je nastala slučajno tokom druženja dok je ekipa isprobavala ovako nešto na sopstvenim fotografijama i ličnostima sa javne scene koji su u tom trenutku bili u novinama i služili kao inspiracija. Prva javna ličnost je bila Jašar Ahmedovski zbog njegove fotografije iz teretane. Ovo je takodje i eksperiment sa umjetnom inteligencijom da bi sami uvidjeli koje su granice, mogućnosti i sam potencijal korištenja iste, a isto tako da podijelimo sa drugima ta dostignuća.

Naš sadržaj treba da bude satiričan i humorističan. Iako nastojimo održati ravnotežu između humora i poštovanja, razumijemo da se neki sadržaji mogu smatrati uvredljivim. Ako smatrate da bilo koji od naših sadržaja prelazi granicu, obratite nam se i rado ćemo razmotriti vaše povratne informacije i izvršiti izmjene ako je potrebno. Cijenimo mišljenja osoba sa radova kao i samih pratioca i nastojimo pružiti sadržaj koji je zabavan i uvažavajući za sve. Isto očekujemo i od naših pratilaca, posebno u odjeljku za komentare.

Podstičemo otvorene, pune poštovanja i duhovite diskusije u našem odjeljku za komentare. Ne tolerišemo govor mržnje, lične napade ili bilo koji drugi oblik ponašanja bez poštovanja. Očekujemo da naši pratioci zadrže nivo pristojnosti i uljudnosti u svojim komentarima i da pozdravljaju konstruktivne kritike i povratne informacije.

Iza Balkan Tekken-a stoji AI (umjetna inteligencija) koji stvara crteže i opise uz pomoć ljudi na nekim specifičnim stvarima gdje je AI još uvijek ograničen. Svi opisi su rezimei koji potiču iz javnog mnjenja. Neki od njih mogu biti pretjerani, ali mi smo otvoreni da ih izmjenimo u nešto manje toksično i uvredljivo za zajednicu i javne ličnosti.

Radimo i radićemo samo javne ličnosti koje su donekle navikle na kritike i pritiske javnosti. Ne samo političari već pjevači, glumci, sportisti, itd. U planu je takođe sadržaj u obliku stripa koji bi bio objavljen na instagramu na sedmičnom ili dvosedmičnom nivou zavisno od našeg slobodnog vremena i inspiracije. Neki od potencijalnih projekata bi bila i izrada mobilne igre stim da imamo i takvo iskustvo, ali to se sigurno neće desiti u skorije vrijeme zbog šturog poznavanja zakonskih regulativa.

BONUS VIDEO: „The Sandwich master“: Kakve moći bi srpski političari imali u igrici?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare