Foto:instagram.com/balkan_tekken/

Koliko puta ste pomislili da se nalazite u video igrici čija pravila kroje oni koji upravljaju državom? Mnogi verovatno ne znaju da postoji upravo takva virtuelna stvarnost, u kojoj svaki političar ima svoje super moći. Tako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "gospodar sendviča", premijerka Ana Brnabić ima moć nestajanja, a Dragan Marković Palma moć da putuje kroz vreme i da sluša Betovena i Šopena. Tu su i Slobodan Milošević i Josip Broz Tito, čisto da ih ne zaboravimo...

Video igra Teken je nastala 1994. godine. U međuvremenu je postala popularna i kod nas, a sada u Teken Balkan političari ovog regiona ulaze u bitku.

Tu je, naravno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je Gospodar sendviča! On je jedinstven borac, sa sposobnošću da priča na način koji okupira protivnike i drži ih opčinjenima.

„Njegov stil borbe je mešavina pravljenja sendviča i sporog govora, koje koristi da odvrati i razoruža svoje protivnike. Takođe je imun na hladnoću, zahvaljujući svom domu u frižideru, i nikada se ne umara, što mu omogućava da nadživi svoje protivnike u dugim bitkama. Ali pazite, njegov krajnji potez je „Smrt od sendviča“ gde nudi sendvič tako ukusan da protivnik gubi fokus i biva poražen“, piše u opisu njegovog lika.

Uprkos svojoj zastrašujućoj reputaciji premijerka Ana Brnabić koja nosi ime „Kvir kraljica“, ima zlatno srce i žestoki je zagovornik LGBTK+ prava. Bilo da predvodi paradu ili govori protiv diskriminacije, ona je uvek spremna da se založi za ono u šta veruje, a kada nije spremna da se založi, iskoristi svoju „Moć nestajanja“.

„Sa ovom moći, Ana može odjednom da postane nevidljiva i da izmakne u trenutku, ostavljajući svoje protivnike i pristalice da se češu po glavi i pitaju se gde je otišla. Bilo da izbegava udarac u ringu ili izmiče iz nezgodne situacije, Anina „Moć nestajanja” postala je njen odbrambeni mehanizam. Iako je neki vide kao neuhvatljivu, Ana je uvek tu kada je njoj najvažnije, uvek spremna da istupi i bori se za ono što je ispravno ili ne“.

Tu je i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, poznat i kao „Palma“.

„Nekada je bio jednostavan čovek koji nije voleo ništa više od dnevne doze sarme i hladnog piva. Međutim, nakon što je bio izložen misterioznom i moćnom izvoru energije, dobio je sposobnost da kontroliše elemente. Može da prizove munje sa neba, izazove zemljotrese jednim udarcem i stvori razorna tornada jednim pokretom zgloba. Ali to nije sve, „Palma” poseduje i jedinstvenu snagu „duplog govora“. On može da govori dve potpuno različite stvari u isto vreme i da ipak uspe da ubedi ljude da govori istinu. Ova sposobnost se pokazala kao neverovatno korisna za njega, posebno u svetu politike“, piše u opisu ovog junaka.

Uprkos ogromnim moćima, „Palma“ ostaje prizeman momak koji voli da provodi svoje slobodno vreme igrajući šah, vežbajući tamburaške veštine i naravno ispijajući pivo.

„Pored svog majstorstva, on ima jedinstvenu sposobnost da putuje kroz vreme. Ima moć da se vrati u prošlost, gde može da sluša najveće muzičke genije, poput Betovena i Šopena, kako pevaju i sviraju njihova dela uživo. Njegov oštar muzički smisao i poštovanje klasike, u kombinaciji sa njegovom sposobnošću putovanja kroz vreme, čine ga zaista jedinstvenim likom“.

Nije zaboravljen ni bivši predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito, zvani „Besmrtni drug“, koji vlada kao nepobedivi šampion.

„Njegova snaga i agilnost su bez premca, a njegova žestoka odlučnost i liderske veštine čine ga silom na koju treba računati u areni. Međutim, njegove prave supermoći leže u njegovoj sposobnosti da kontroliše umove drugih. Pokretom zgloba može čak i najtvrdoglavije protivnike da pretvori u odane sledbenike, koji nestrpljivo izvršavaju njegove naloge. Uprkos svojoj tvrdoj spoljašnosti, Tito ima slabu tačku prema autsajderima, često koristeći svoje moći da pomogne manje srećnima i da im pruži šansu za borbu. Bilo da je u ringu ili u političkoj areni, Tito uvek ostaje veran svojim principima i nikada ne odustaje od izazova“, piše u opisu super moi ovog junaka.

„Slobodan Milošević – „Dejtonski očuh“! On je moćan i zastrašujući borac, sa sposobnošću da zaštiti svoje saveznike od policijske brutalnosti samo jednom magičnom rečenicom „Niko te ne može pobediti“. On je takođe majstor samoodbrane na sudu, sposoban da očisti svoje ime od bilo kakvih optužbi pozivajući se na sopstvenu smrt“, piše u opisu još jednog super junaka, bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

„Ali pazite, on nije od onih koje treba prevariti. Njegov krajnji potez, „lomljenje nogu“ omogućava mu da osakati svoje protivnike brzim i nemilosrdnim udarcem. Takođe ima sposobnost da unese takvu inflaciju u živote svojih protivnika, da će se boriti da prežive. Slobodan Milošević je pravi majstor manipulacije i kontrole“.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poznat je kao „Traktor titan“, velika je figura u političkoj areni. On je veliki, visok i snažan i poznat po svojoj sposobnosti da sa lakoćom vozi traktore. Njegovi protivnici znaju da ne smeju da se šale s njim, jer je poznat kao najjači od svih političara i može izaći na kraj s njima istom lakoćom kao što popuši svoj „marlboro“.

BONUS VIDEO: Na koje životinje vas podsećaju političari 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar