Marinika Tepić poslala poruku vlastima koja će dugo odzvanjati skupštinom
Marinika Tepić poslala poruku vlastima koja će dugo odzvanjati skupštinom

Narodna poslanica i šefica poslaničke grupe "Ujedinjeni" u Skupštini Srbije, Marinika Tepić, rekla je danas da je Đorđe Prelić, koji osuđen zbog ubistva Brisa Tatona, pozvao svoje huligane da dođu na predstojeći kontramiting Aleksandra Vučića.

Na početku obraćanja, Tepić je se osvrnula da jeobjavljena vest da je jutros Vučić otišao u Dubonu i Malo Orašje da razgovara sa porodicama žrtava masakra.

Pročitajte još...

„Tek sad se setio da ode izjavi lično saučešće, 20 dana nakon tragedije. Hoće li pogledati tim roditeljima u oči i reći da je u ovom slučaju sisten zakazao? Da su zakazale institucije države, da je zakazalo Više javno tužilaštvo u Beograd? Hoće im reći – mogli smo ovo da sprečimo samo da Tužilaštvo radilo svoj posao? Ali nije, jer je Tužilaštvo odustalo da goni ubicu za ranije krivično delo 2020. i pusti ga da se spasi, umesto da ga kazni? Hoće li Vučić otići i u Odžake gde je vaspitač-pedofil, kadar SNS, maltretirao decu u vrtiću? Da im se izvini. Da im kaže da se kod njih u SNS-u zapošljava preko veze i da zaro ne proveravaju svoje kadrove, pa se zato dogodilo da manijak čuva njihovu decu? Hoće reći izvinite, krivi smo“, upitala je Tepić.

Ona ističe da se za slučaj u Odžacima ne bi saznalo da nije bilo dece od 4 godine koja su odlučila da su se spasu sama.

„Tokom dve nacionalne tragedije – masakra u osnovnoj školi na Vračaru i masakra u selima kod Mladenovca, kada je 3. i 4. maja ubijeno 18 učenika škole “Vladislav Ribnikar” i mladih u selima Veliko Orašje i Dubona,kao i čuvar škole, a 20 ranjeno – svima su nam bili potrebni predsednik države, predsednica Vlade i ministar unutrašnjih poslova. Da se naciji obratite sa saosećanjem, da pokažete empatiju. Na žalost, svo troje ste pokazali da ste samo predsednik partije, potpredsednica partije i član Predsedništva partije. U danima nacionalne tuge i bola, niste bili sa građanima kao državnici, već ste i ovu priliku istoristili da napravite nove razdore i još jednom se pokažete kao nosioci agresije, mržnje i nasilja u svakom, ali baš svakom obraćanju javnosti. Danas svi iz Srpske napredne stranke, kao po zadatku, podsećate da je ostalo još 3 dana do, za vas, najvećeg skupa u novijoj istoriji Srbije. Opet ćete ljude stavljati držati kao u toru – i za to odbrojavate još tri dana. Dok mi i svaki normalan čovek u Srbiji odbrojavamo 21 dan od najstrašnijih tragedija u novijoj istoriji Srbije. Istinski većinska Srbija i dalje oplakuje ubijene i strahuje i za stanje teško povređenih. Ali ne možete vi to da razumete. Niste sposobni da razumete, građane nazivate ruljom, predstavnike naroda ološem, a premijerka se ne libi da se treska i psuje za govornicom“, kazala je Tepić.

Marinika Tepić Foto: Printscreen RTS

Ona dodaje vlastima ne odgovara   Skup protiv nasilja, zato što im, kako kaže, ne odgovara Srbija protiv nasilja.

„Zato što ste upravo vI glavni generator nasilja u ovoj zemlji. A istovremeno, nasilnici su vaši zaštitnici. Iz Pančeva su nam stigli snimci da je u obračun sa građanima vaš generalni sekretar Vlade Novak Nedić poveo batinaše. Istovremeno osuđivani ubica, huligan Đorđe Prelić poziva svoje huligane da dođu na predstojeći partijski skup SNS-a i podrže Vučića i kliku. Đorđe Prelić je, da podsetim građane, ubica francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine u do tada nezapamćenom činu varvarizma. A vi ste ga pustili iz zatvora ranije, već 2021., nakon čega je odmah otišao da se slika sa Principima Veljka Belivuka. I sad ja vas pitam – da li je ubica Đorđe Prelić novi omiljeni i zaštićeni huligan? Da li je to novi državni huligan? Zamena za one zveri Belivuka i Miljkovića? Da li je zbog toga ranije pušten iz zatvora? Da drži Principe pod kontrolom? Ima li i on neki novi Ritopek, dok nam pričate da pada stopa opšteg kriminaliteta“, navela je Tepić.

Marinika Tepić i Pavle Grbović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ona se osvrnula i na izvešta o bezbednosnoj situaciji, nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ “Vladislav Ribnikar” i na području Smedereva i Mladenovca, ističuči da je manipulativan je od početka do kraja.

Deluje kao da ste ga pripremili za marketing na vašem Pinku i Hepiju, a ne za Narodnu skupštinu. Kažete “višestruka ubistva su, na žalost, karakterisala i ranije periode”, gde nabrajate konkretno samo masakre u Velikoj Ivanči, Jabukovcu i Negotinu. Da li vi uopšte shvatate koliko je bezbrazno i manipulativno da vi u ovom Izveštaju pominjete samo masakre koje pokušavate da povežete sa bivšom vlašću? A znate, Jabukovac se nije dogodio samo jednom, 2007., kako vi to navodite. Jabukovac se dogodio i 2019., kada su ubijene 4 osobe, iz škorpiona, automatskim oružjem. Ćutite i o masakru u Kanjiži 17. maja 2015., kada je ubica, dan posle svadbe, usmrtio 6-oro ljudi lovačkom puškom. Zašto ne navodite i masakr u Žitištu iz jula 2016. – petoro ubijenih i 22 ranjenih. A specifičnost ovog masakra je baš taj što se dogodio tek nekoliko sati pošto je, identično kao i sada, otpočela zvanična akcija MUP-a za razoružavanje Srbije, za predaju nelegalnog oružja. Kažete i sami u ovom Izveštaju, a hvalila se time i gospođa Brnabić, da su do sada sprovedene 4 ovakve akcije legalizacije oružja. I? Ne znam da li zaista ne razumete ili se samo pravite da ne razumete da nijedna legalizacija oružja neće pomoći sve dok se ne izborimo protiv nasilja i mržnje u javnom prostoru, govoru, sa najviših državnih funkcija. I da će bez toga , Srbija biti zemlja u kojoj će se nasilje nastaviti“, kaže Tepić.

Pogledajte ceo govor:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare