Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da sve što se u Srbiji dešava posle masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca, "direktno maslo stranih službi".

„Ovo što se dešava je direktno maslo stranih službi i direktna destabilizacija Republike Srbije. I poštovani građani Republike Srbije, da ne bi izvlačili moje reči iz konteksta, nisam pričala o tragedijama, pričala sam o svemu onome što se dešavalo nakon tragedija, što se svaki dan pojačava, to da je Ivica Dačić napustio sednicu Vladu može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju, to je lako proverljiva laž“, rekla je Brnabić tokom rasprave u Skupštini Srbije.

Pročitajte još...

Premijerka je rekla da je „u tajkunskim medijima namerno plasirana neverovatna laž da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić demonstrativno napustio sednicu Vlade“.

„Da vam kažem odmah, da svi građani znaju, mi smo juče u 13 časova imali redvonu sednicu, prošla je u najboljem redu, usvojili smo izuzetno važne odluke, pre svega i najvažnije za poljoprivredne proizvođače“, kazala je ona, a prenosi N1.

Dodala je i kako su pojedini mediji iskoristili njen lapsus sa današnje sednice, kada je rekla da se „vlast neće menjati na izborima“, iako je iz celog njenog izlaganja jasno da je poručila da se vlast neće menjati na ulici.

„Ovde sam najmanje 20 puta ponovila da će se vlast u Republici Srbiji menjati samo voljom građana iskazanom na izborima, da neće biti Majdana, da se vlast neće menjati na ulici, da su izbori jedini mehanizam, da se mi funkcija držati nećemo. Ostavke su najmanji problem, možemo da idemo na izbore, samo nećemo dozvoliti da se vlast menja bez izbora“, kazala je Brnabić.

Ponovila je da je za SNS neprihvatljivo da se formira prelazna vlada do održavanja vanrednih izbora, a u kojoj bi sedeli predstavnici opozicije i koja bi, kako je rekla, gasila medije i menjala institucije.

Da ministar Dačić nije napustio sednicu Vlade potvrdila je i poslanica socijalista Snežana Paunović. Ona je rekla da će mintingu 26. maja, na koji je pozvao predsednik Aleksandar Vučić, prisustvovati 15.000 pristalica socijalista, kao i da će se okupljenima obratiti i Ivica Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar