Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović rekao je da ministar informisanja Mihailo Jovanović nastupa kao zastupnik Telekoma, kompanije, koja prema rečima Stefanovića, troši novac svih građana Srbije na besmislene projekte i programe.

„Žao mi je što ministar Jovanović nije prisutan, koji je ranije nastupao kao ministar Telekoma. Imali smo kompanijskog ministra na delu, govorio je o interesu jedne kompanije. Govorio je kao zastupnik, izvršni direktor Telekoma i nije odgovorio na stvari o kojima neprekidno pitamo. To je naš novac, gde su građani vlasnici te kompanije. To je bila najvrednija kompanija pre vašeg dolaska na vlast, a sada je prezadužena i u dubiozi, skladište za stranačke kadrove i izvor neslućenog novca za pakete. Ljudi, to je novac građana Srbije, dužni ste nam da kažete po kom osnovu se nešto izdvaja, zašto Telekom kupuje sitne provajdere za četiri ili pet puta veći novac od realne tržišne cene“, rekao je Stefanović i dodao:

„Po kom osnovu onemogućava emitovanja drugih kanale jer oni nisu ugodni za vlast, po kom osnovu se to sve radi. Premijer liga je plaćena 600 miliona evra, dva mosta nova smo mogli da uradimo za to. Da ne govorimo o bolnicama, sve nam propada. Vi kao predstavnici građana Srbije umesto da dođete sa jasnim podacima, zašto je i koliko je nešto plaćeno, zbog čega se izlivaju stotine miliona evra na besmislene projekte i investicije, vi to ne radite. Šta će nama 20 novih kanala koje niko ne gleda. To je pitanje za ministra Jovanovića, ali i kompaniju čiji je on zastupnik“, rekao je Stefanović.

Sve informacije sa današnje sednice pratite u lajv blogu na Nova.rs.

Bonus video: Milivojević – Vučić priznao da je rušio u Savamali, hoće li konačno da bude saslušan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar