U Beogradu, na Trgu Republike, danas u 18 sati počinje veliki izborni skup koalicije "Srbija protiv nasilja". Nakon obraćanja, planirana je i šetnja do Republičke izborne komisije.

Izborna kampanja ulazi u svoju završnicu, a opoziciona lista Srbija protiv nasilja održaće danas svoju završnu izbornu konvenciju u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ...

Nosilac liste, Miroslav Aleksić, poziva sve građane koji žele normalno da žive da im se pridruže na skupu koji je zakazan za 18 časova na Trgu Republike u Beogradu.

Šetali smo ulicama širom Srbije pola godine i izborili se zajedno za izbore na kojima ćemo imati priliku da biramo u kakvoj zemlji želimo da živimo. Ali pre 17. decembra hajde da im pokažemo da većina nas želi samo normalno da živi, da nam deca bezbedno odrastaju, da nam državom ne upravljaju mafija i kriminal, da stavimo tačku na pljačku države. Zato nam se pridružite sutra da govorimo o politici nade i podelimo veru u mogućnost promene. Promene su počele! Vidimo se!” poručio je Aleksić.

Miroslav Aleksić Narodni pokret Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Tepić: Do cilja je potrebno još malo

Marinika Tepić, takođe nosilac liste, poručila je da je ostalo još malo vremena do izbora.

“Ostalo je još pet dana do izbora. Tada biramo da li će ovo zlo ostati na vlasti još četiri godine ili još samo pet dana.”

Marinika Tepić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

I dodaje da je do cilja potrebno još malo, “potrebno je da izađe još 5 odsto birača više nego prošli put i da ovu vlast pošaljemo na političku deponiju, onu njihovu radikalsku, gde oduvek i pripadaju. I da konačno živimo normalno!”

Lazović: Imamo dve važne poruke

Prvi na listi “Srbija protiv nasilja”, Radomir Lazović, kaže za naš portal da će skup biti veličanstven ali da ne može da otkriva pojedinosti te da sve posetioce očekuje iznenađenje i jedna velika manifestacija promena.

“Nakon 7.500 kilometara pređenih u ovoj kampanji, nakon više od 20 hiljada vrata na koja smo pokucali, nakon stotina štandova na kojima smo pričali sa građanima, u Beogradu se u utorak održava završna konvencija koalicije Srbija protiv nasilja,” kaže Lazović.

Radomir Lazović Foto:Zoran Mrdja/FoNet

On dodaje da će sa skupa biti poslate dve važne poruke.

“Prva je da je došlo vreme za promene u Srbiji. Imamo plan kako da zaustavimo kriminal, imamo plan kako da zaustavimo rast cena, a kao prvi korak nakon smene vlasti ispunićeno sve zahteve protesta Srbija protiv nasilja i oduzezi nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju. A druga važna poruka koju ćemo uputiti u šetnji do RIK-a je da ćemo se boriti protiv izborne krađe i braniti izbornu volju građana, “ zaključuje Lazović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare