Nebojša Cakić Foto:printscreen/RTS

Poslanika u prethodnom skupštinskom sazivu Nebojšu Cakića ne žele da vrate na radno mesto na kome radi kao jedini diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom, te ga iz Leskovca raspoređuju na novo radno mesto u Bojnik, saopštila je stranka Zajedno, čiji je Cakić član.

Stranka ocenjuje da je jasno da je reč o političkom progonu neistomišljenika, koju sprovodi vladajuća Srpska napredna stranka.

„Cakić se nakon višegodišnje borbe u odborničkoj klupi u Leskovcu, istakao i u republičkom parlamentu brojnim nastupima u kojima je ukazivao, kako na probleme sa kojima se suočavaju stanovnici juga Srbije, tako i na koruptivne i kriminalne radnje kojima se razara jug države“, dodaju iz Zajedno.

Pročitajte još

Kako se navodi u saopštenju, Cakić tvrdi da su pritisci uvek postojali da nije do sada išlo tako daleko.

„Verujem da smo bili konstruktivna opozicija i ušli u lokalni parlament, da do svega ovoga ne bi došlo, ali ja nisam kalkulant i ne trgujem voljom naroda. Borim se protiv trgovaca i prevaranata i zato je moje radno mesto dovedeno u pitanje. Ovde je reč o političkom progonu i borbi za elementarno pravo svakog čoveka da ima slobodu mišljenja i izražavanja. Borbom da sačuvam svoje radno mesto, ja se zapravo borim sa slobodu mišljenja, delovanja i govora” izjavio je Cakić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar