Đorđe Miketić Foto: Ivan Dinić/Nova

Beogradski odbor stranke "Zajedno" doneo je odluku o kolektivnom istupanju iz te stranke, jer rukovodstvo stranke nije prihvatilo volju većine članova Gradskog odbora da učestvuje na izborima za Skupštinu grada Beograda 2. juna, saopštio je predsednik Beogardskog odbora Đorđe Miketić.

„Beogradski odbor stranke Zajedno započeće pripreme za izlazak na izbore u saradnji sa partnerima iz koalicije Srbija protiv nasilja koji su najavili izlazak na izbore 2. juna, poštujući volju većine članova koalicije“, navodi se u saopštenju.

„U kontaktu smo sa strankama koje su najavile izlazak na izbore. U danima koji dolaze razgovaraćemo o svim aspektima borbe, čišćenju biračkog spiska, kontroli, kao i kandidatu koji može da se suprotstavi Vučiću i Šapiću u Beogradu. Verujem u pobedu jer verujem u borbu. Promene kreću iz Beograda“, rekao je posle sastanka predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno, Đorđe Miketić.

Miketić je dodao da je trogodišnji plan u tri tačke za „Zeleni Beograd“ spreman.

„Plan su pisali najveći stručnjaci, a on je potom unapređen i izglasan putem procesa u kom je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi i to ćemo svakako ponuditi kolegama kao moguću platformu izbornog programa”, ističe Miketić.

On je poželeo sreću u daljem političkom delovanju stranci „Zajedno“ i ponovio da „bojkot i pasivizacija“ nisu rešenje i zaključio da se, kao i do sada, „mora voditi borba na dva koloseka“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare