Foto:MINISTARSTVO PRIVREDE ZORAN VUJASINOVIĆ; BETAPHOTO MILOS MISKOV; EPA/STRINGER

Ministar privrede Rade Basta uputio je poruku ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku. On je na svom Instagram profilu objavio fotografiju koja oslikava život građana Srbije za vreme sankcija devedesetih godina i fotografiju ruskog ambasadora u UN Julija Vonorcova, koji podiže ruku za sankcije SR Jugoslaviji. Basta je u opisu fotografije postavio pitanje Bocan-Harčenku zbog čega je to Rusija uvela sankcije našoj zemlji.

„Ruski ambasador Julij Vonorcov (prvi sleva) glasa za Rezoluciju UN 757 kojom se uvode sankcije našoj zemlji 30. maja 1992. Zamolio bih ambasadora Ruske Federacije u Srbiji gospodina Bocan-Harčenka da odgovori na pitanje:Zašto je Rusija 1992. godine u UN glasala za uvođenje sankcija našoj zemlji“, napisao je on na svom Instagram profilu.

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko oglasio se danas povodom izjave ministra privrede Radeta Baste Vladi Srbije da uvede sankcije Moskvi. On je rekao da njegova zemlja pozitivno gleda na odlučan, pošten stav predstavnika srpskog rukovodstva koji su se ogradili od antiruskih apela srpskog ministra privrede Radeta Baste da se Beograd pridruži zapadnim sankcijama Rusiji.

Pročitajte još...

U objavi na Tviteru on je potvrdio opredeljenost Moskve za jačanje bratskog prijateljstva između naroda Rusije i Srbije.

Podsetimo, ministar privrede Rade Basta zatražio je da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

“Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, poručio je on tom prilikom.

BONUS VIDEO: Basta, SPS i lajkovi za sankcije Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare