Rade Basta Foto: Đorđe Krstić/Ministarstvo privrede

Predsednik pokreta "Evropski put" Rade Basta poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom sagovorniku u Prištini Aljbinu Kurtiju da je došlo vreme da se ispune data obećanja i da se sprovede dogovoreno iz Ohridskog sporazuma.

Basta je u pisanoj izjavi naveo da su odnosi na Balkanu ionako previše komplikovani da bi im još jedan teret predstavljao Ohridski sporazum, odnosno neispunjavanje dogovorenog.

On je Vučiću i Kurtiju poručio da Kosovo i Srbija nisu njihova privatna imovina, pa da iz raznoraznih razloga otežu sa sprovođenjem sporazuma iz Ohrida, koji su usaglasili pred predstavnicima međunarodne zajednice.

Trebalo je da vodite računa šta obećavate, a ne da sada opet svi ispadamo neozbiljni i da trpimo svakodnevne kritike partnera sa Zapada i potencijalno posledice zbog neispunjavanja obećanja, kazao je Basta.

Istakao je da Ohridski sporazum sadrži jasne smernice za obe strane u dijalogu povodom normalizacije međusobnih odnosa i ukazao da je ispunjavanje dogovora potrebno kako bi Srbija nastavila evropskim putem, a građani imali bolju ekonomsku perspektivu i jasnu evropsku budućnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar