Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tokom skupštinskog govora rekla je da je novom Vladom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ustoličio za premijera svog brata, Andreja.

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na BLOGU Nova.rs.

„Sve što treba da znate o ovoj Vladi koja će se samo zvanično zvati po Milošu Vučeviću – jeste da će pravi premijer zapravo biti Andrej Vučić. Ovom Vladom će Aleksandar Vučić ustoličiti svog brata za premijera. I svi koji će u njoj biti i svi koji će za nju glasati misle da rade baš dobru stvar čineći srećnim svog gospodara, ali ne shvataju onu ključnu – da Aleksandar Vučić više nikome od vas ne veruje. Do te mere vam ne veruje da na kraju svog brata stavlja za šefa izvršne vlasti ove države, samo se neće slikati“, rekla je Tepić.

Podvukla je danas svedočimo takozvanom izboru Vlade ove države.

„Hajde što vas je (Vučić) isponižavao da bez njega ne vredite ništa, da za vas niko ne bi ni glasao, to vam je pokazao još onda kada je na isti način bratu prepustio stranku. A sada i Vladu. I mi danas svedočimo takozvanom izboru Vlade ove države, a zapravo ustoličenju La Familie na čelu Srbije. Stariji su čuli za Cosa Nostru, mlađi za Ndragetu, ali suština je ista: mafia na čelu države. Vulin se vraća. Lončar se vraća. Pametnom dosta. Znate, kada je uhapšena policajka iz Valjeva Katarina Petrović samo zato što je potvrdila da je kum Aleksandara Vučića Nikola Petrović izazvao saobraćajnu nezgodu i povredio dve žene pod dejstvom alkohola i kokaina, onda sam prvi put čula komentare – pa pola Vlade i njihovog poslovnog sveta koristi narkotike“, tvrdi Tepić.

Potpredsednica SSP kaže i da je sreća što neki ministri imaju vozače, inače bi izazvali saobraćajke kao i Nikola Petrović. uz konstataciju da „kažu da je ministarski kokain najbolji“.

„I za druge bahanalije važnih kumova i novopečenih pijanih milionera. I da su baš na trgovini drogom sklapani prvi savezi balkanskih bratija – od Drača do Srbije i susednih zemalja Evropske unije. I da je se najveći deo tog novca, kao i od trgovine oružjem, opralo kroz Beograd na vodi i druge nekretnine, ali i brojne firme za pranje i legalizaciju prljavog novca u Srbiji, ali i u inostranstvu, naročito u arapskim državama. A i kroz državna lovišta. Kažu, Zvonko ovih dana traži hranu za muflone u svojim lovištima. Pravim muflonima. Svoje političke je opet nahranio mestima u Vladi. I nije ovde ni bitno ko je prozapadni ministar, ko je proruski, da Vučić time daje ovakve ili onakve signale, ne!“, rekla je Tepić.

PROČITAJTE JOŠ

Konstatovala je da ova Vlada nije ni prozapadna, ni proruska, već je, kako kaže, Vlada kolumbijska, partije, bratije i mafije, kartelska, kriminalna.

„I to je jedini interes. Sve ostalo je koska za javnost. Sa ovakvima sve se na kraju svede na “politiku koferčeta”. Učitelja Šešelja. Kažu da je njegova tarifa oduvek bila 2 miliona evra. Izgleda da su ovi u Ujedinjenim nacijama otporniji nego neki u Evropskoj uniji ili po ambasadama u Srbiji. Expo je dabome glavna otpremnina. Bele pare, kako to zove Ozakonjenjem ove epske krađe koju spremaju“, dodala je Tepić.

Zaključila je da za to vreme građani trpe bezakonje, strah i diktaturu.

„Planski je razoren ugled svih srpskih institucija. Namerno ste osiromašili srednji sloj, dok se enormno obogatila vaša novostvorena elita, vaša SNS kasta. Zgrabili ste državnu imovinu kao predatori. Nametnuli ste psihozu permanentnog vanrednog stanja, a koalicijom ekstremne desnice i socijalista pokazujete da je vaša borba za opstanak na vlasti jedino borba za ostanak na slobodi“, rekla je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare