Foto: Milos Tesic/ATAImages

Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač izjavio je danas da je u Srbiji prisutna ruska propaganda, a da je primer za to prisustvo ruske državne kompanije Raša tudej.

Na prezentaciji istraživanja „Rat u Ukrajini i javno mnjenje u Srbiji“ u Infopultu EU u Beogradu, on je rekao je da želi da skrene pažnju na ulogu propagande čija je uloga važna kao i oružja, kao i da se dezinformacije brzo šire, a da ruski građani posebno najbolje osećaju koliko je propaganda daleko od stvarnosti.

„Naši dedovi su oslobađali Beograd, a danas neki u Srbiji ceo naš narod nazivaju nacistima. To je nestvarno. Posebno ne mogu da razumem sklonost nekih u Srbiji prema terorističkoj organizaciji Vagner koja otvoreno regrutuje ubice, silovatelje i druge zločince iz zatvora u Rusiji“, rekao je ukrajinski ambasador.

On je istakao da godinu dana od ruske agresije na Ukrajinu, koju smatra nastavkom rata iz 2014, njegova zemlja odoleva ruskom oružju naporima na oružanom, diplomatskom i medijskom frontu, kao i zahvaljući međunarodnoj pomoći.

***

BONUS VIDEO: Putinovo obraćanje i reagovanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar