Alimpić: Pre novih izbora mora da se promeni kriminalni sistem krađe glasova

Izbori 2022 18. apr. 202222:18
Podeli:
Zoran Alimpić Foto:N1

Član Gradske izborne komisije Zoran Alimpić kaže da pre novih izbora u Beogradu mora da se promeni "kriminalni sistem krađe glasova". "Ako sve ostane isto, onda će te ekipe koje prisiljavaju ljude da glasaju, njih će Vučić da suzi na Beograd i imaće više ekipa sa kapilarnim spiskovima i postići će bolji rezultat, ali neće biti zakonit već će biti zasnovan na pritisku na birače", dodaje Alimpić.

Na pitanje da li ima smisla bitka u GIK-u, ako je Vučić već govorio o novim izborima, Alimpić kaže da ima, jer tekući izborni proces mora da se završi.

„Da bi mogao da počne proces novih izbora mora da se završi ovaj. GIK mora da utvrdi i saopšti ukupne rezultate da bi mogla da se sazove konstitutivna sednica Skupštine, da bi mogli da počnu da teku rokovi, a ako ne izaberemo gradonačelnika da idemo na nove izbore. Ma koliko da je mala većina, ona može da funkcioniše četiri godine, to što je Vučić rekao ne mora i da se desi“, kaže Alimpić.

Podseća da je Vučić i nakon parlamentarnih izbora 2020. godine rekao da će novi biti za dve godine.

"Opozicija neće imati veze s tom odlukom ukoliko vlast bude imala većinu sama. Ako vlast bude imala većinu, isključivo od nje zavisi da li će voditi grad četiri godine ili će skratiti mandat", smatra on.

Dodaje da je legitimitet većine na izborima veoma uputan, zbog toga što, kako smatra, ne znamo koliko zaista glasova dobila vlast po zakonu.

Opširnije čitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Evo kako je Vuk Jeremić reagovao u Utisku nedelje na vest šta je Vučić rekao o beogradskim izborima

Komentari

Vaš komentar