Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je kao ministar policije i direktor BIA po zakonu i savesti pravio spiskove onih koji nisu dobrodošli u Srbiju, dodajući da žali što im se nije više posvetio.

„Spiskove sam pravio ja, kao ministar policije i direktor BIA po zakonu i po savesti i žalim što im se nisam više posvetio, jer vidim koliko ološa je nepravedno zaboravljeno. Aleksandar Vučić o tome nije bio pitan niti je trebao da bude“, naveo je Vulin reagujući na hajku koja se povela protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zato što je hrvatska pevačica Severina zadržana na srpskoj granici.

Istakao je da su svi do jednog sa spiska molili i tražili da im se zabrana skine i da su svi govorili da ima gorih od njih, da nisu mislili to što su pevali i pričali i da su svi „kukali da im zabrana uzima novac ili ih ometa u upravljanju imovinom koju poseduju u Srbiji“.

Vulin je dodao da su neki od njih molili lično, neki preko menadžera, a neki i preko premijera svojih država.

„Mnogi su pokušavali tajno da dođu do Aleksandra Vučića koga su javno pljuvali“, istakao je Vulin.

Vulin je naveo da je nekima na našim granicama rečeno da nisu dobrodošli zato što su „pevali o Orićevim klanjima Srba na Božić, nekima zato što su prebijali našu decu na koncertima, a na mrežama psovali srpsku majku, pevali da im ne može niko ništa jer: „Jači smo od Srbije“, halakali dok su pokazivali simbole Velike Albanije, slavili Antu Gotovinu“.

Dodao je da je na spiskovima koje je lično sastavljao kao ministar policije i direktor BIA i uz naredbu predavao nadležnim organima bilo stranih državljana koji su u Srbiju dolazili da učestvuju u nasilnim protestima, ali i narko-bosova od kojih i sada strepe od Sarajeva do Prištine i Skoplja, a u Srbiji su im oduzimana vozila i vraćani su peške preko granice.

Istakao je da je na spisak uz meru obavezno zadržavanje i pojačana kontrola stavio i poslanike iz Skupštine Crne Gore koji su glasali da je Srbija genocidna.

„Na spiskove sam lično stavio kao ministar policije i direktor BIA i Srbe koji nose cveće na grob šiptarskim ubicama, a i brojnim ustašama koji u Vukovaru pevaju „Juri i Bobanu“, a onda bi da dođu u Bač i još jednom nam pljuju u lice“, rekao je Vulin.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare