Poslanici Narodne stranke Miroslav Aleksić i Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta danas su došli u posetu Srbima u opštini Zvečan, međutim, deo građana se tome usprotivio. "Ako ste došli da se slikate, doviđenja" i "mi ne želimo podršku vašu, nego podršku predsednika", neke su od poruka koji su im uputili.

Prethodni meseci su vrlo turbulentni na severu KiM. Građani preživljavaju pravi teror kosovskih specijalaca koji svakodnevno ordiniraju u četiri opštine sa srpskom većinom. Uhapšeno je nekoliko Srba, bilo je i ranjavanja i prebijanja. Albanski gradonačelnici preuzeli su vlast u ovim opštinama, zbog čega je došlo do velikih nemira. Srbi konstantno protestuju i traže podršku vlasti u Beogradu.

Danas su se u Zvečan uputili poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić i Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, kako bi podržali građane.

Međutim, nisu naišli na dobrodošlicu. Kako se vidi na snimku koji je objavio portal Kossev, deo građana pitao ih je zašto su došli, zašto nisu otišli na most na Ibru, da li su tu došli radi političkih poena…

Nakon što im je rečeno da su tu došli kao podrška, jedna žena je doviknula:

„Mi ne želimo podršku vašu nego podršku predsednika“.

Jedan od okupljenih Srba Aleksandru Jovanoviću Ćuti je rekao sledeće:

„Ovde je narod koji samo želi da uđe da radi u opštinu. Ti si u narodu poznat kao Ćuta i tebe narod vidi kao nekog političkog predstavnika. Zašto si došao danas ovde? Odi na most, odi bilo gde tamo slikaj se, daj izjave, daj intervjue, ali nemoj ovde…Ovaj narod im amuku veliku, brate…

BONUS VIDEO: Šta se dešava sa srpskim kamionima koje vraćaju sa administartivne linije 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare