Foto:stranka Zajedno

Beogradski odbori stranke Zajedno, Demokratske stranke ( DS) i Srbija Centar (SRCE) na zajedničkoj konferenciji za medije saopštili su da su formirali radne timove za zajedničku kontrolu izbornog procesa u Beogradu i najavile formiranje jakih i spremnih timova koji će raditi ne samo na dan glasanja već odmah.

“Na osnovu potpisanog sporazuma naše tri stranke, beogradski odbori su dogovorili kotrolu zajedničku izbornog procesa. Pokazujemo da je ujedinjenje opozicije moguće jer samo zajedničkim delovanjem možemo sprečiti prekrajanje izbornih rezultata i odbraniti svaki glas”, rekao je Saša Mihajlović odbornik Demokratske stranke.

Đorđe Miketić ispred beogradskog odbora stranke Zajedno kaže da „znaju kako da se odbrane“, kao i da su spremili neke nove tehnološke alate za ovaj proces.

„Jako je bitno da se uključimo svi, da postanemo aktivni građani, volonteri, kontrolori da bismo se pripremili i zajedno sprečili svaku perfidnu mogućnost krađe i manipulacije. Pozivam sve aktiviste koji već čuvaju svoju ulicu, kraj, kvart da tako sačuvaju i kutiju da sačuvaju demokratiju. Da se konačno glas građana i struke čuje u našim institucijama. Ako se u kontrolu beogradskih izbora uključimo svi – čistimo ih”, izjavio je Miketić.

PROČITAJTE JOŠ

Prof. Slobodan Cvejić koordinator beogradskog odbora stranke Srbija centar je naglasio da su prethodni izbori su pokazali da i par stotina glasova mogu biti važni i presudni.

“Naše tri stranke imaju i iskustva i resursa da sprovedu kontrolu izbora u Beogradu i sačuvaju izbornu volju. Pozivamo ne samo naše glasače i pristalice, već i simpatizere i sve građane da se prijave na našim štandovima i zajedno odbranimo izbornu volju građana”, izjavio je Cvejić.

Zaključili su da je dobro što će kandidat Srpske napredne stranke (SNS) biti Aleksandar Šapić, jer će mu Beograđani na ovim izborima politički presuditi za sva krivična dela, za sav infrastrukturni haos i rušenje Beograda koje je postigao za samo godinu dana upravljanja gradom.

BONUS VIDEO Šapić: Izbori u Beogradu verovatno 17. decembra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare