Haki Abazi Foto: N1

Poslanik Samoopredeljenja Haki Abazi rekao je večeras da unutar poslaničke grupe Samoopredeljenja ima mnogo nezadovoljnih poslanika, kao i da je poslanicima Skupštine Kosova, uključujući i manjinske, zaprećeno i rečeno da glasaju za njegovo razrešenje sa mesta predsednika Odbora za spoljne poslove, preneo je Dukađini.

„Ima mnogo nezadovoljnih i mislim da su oni stub vrednosti unutrašnje demokratije. Oni su govorili i govoriće“, rekao je Abazi.

On je optužio Dejonu Mihailji i Mimozu Kusari da su naredile njegovu smenu. Takođe je naveo da debata unutar poslaničke grupe ima nultu vrednost jer se uopšte ne odvija i da odluke donosi Mimoza Kusari.

Kako je rekao, postoje četiri razloga koji su doveli do sukoba između njega i predsednika stranke Aljbina Kurtija, preneo je Reporteri, piše Kosovo Onlajn.

„Izrazio sam svoje nezadovoljstvo na najprofesionalniji način kroz kanale i mehanizme funkcionisanja stranke. O tome se nije razgovaralo, ignorisano je. Ovo je postepeno dovelo do toga da nismo saglasni po pitanju lokalnih izbora, o tome kako se organizuje dijalog sa Srbijom, o internim izborima u Pokretu Samoopredeljenje i o aspektima ekonomskog razvoja, posebno u oblasti privrede“, rekao je Abazi na RTV Dukađini.

***

BONUS VIDEO – Srbi na severu Kosova zabrinuti zbog gradnje baza kosovske policije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar