Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Dok RTS danima nije izveštavao o protestima zbog izbornih nepravilnosti, niti su uradili prilog oko štrajka glađu čak sedam poslanika, protesti u Beogradu stigli su do dnevnika austrijske državne televizije, kao i medija u Nemačkoj.

Tako je na državnoj televiziji ORF u centralnom dnevniku kao treća vest objavljeno da se u Beogradu održavaju protesti nakon izbora održavnih 17. decembra.

U prilogu na televiziji ORF vidi se se protest koji je organizovao „ProGlas“ 30. decembra, na kojem je prema podacima Arhiva javnih skupova bilo prisutno 17.000 ljudi.

U prilogu koji traju minut i po vidi se i trenutak kada da je binu došla Marinika Tepić koja se kratko obratila građanima. U prilogu ORF-a našlo se i obraćanje nosioca liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslava Aleksića, kao i kadar kada građani daju crveni karton vlastima, što je bila akcija na skupu Proglasa.

I nemački ZDF objavio je tekst oko protesta u Srbiji zbog brojnih nepravilnosti.

Njihov prilog pokrio je i kadrove iz Kneza Miloša gde su studenti protestovali punih 24 sata. Pored toga, objavljeni su i snimci na kojima se vide incidenti ispred zgrade Starog dvora, ali i sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorom Rusije Bocan Harčenkom.

BONUS VIDEO: Novi beogradski izbori, zbog krađe ili zbog Nestorovića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar