Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Amir Hamzagić/Nova.rs/Shutterstock

Delatnosti iz oblasti Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) već duže od godinu dana se obavljaju se u zgradi SIV 3, na Novom Beogradu, zbog rekonstrukcije objekta u Ljermontovljevoj ulici. Iako su radovi završeni, prema nezvaničnim saznanjima Nove, pomenuta zgrada još uvek nije u upotrebi, jer policija nema novca na plati radove firmi koja je vršila rekonstrukciju. Novog ministra policije, Ivicu Dačića, dočekala je prazna kasa MUP.

Zbog rekonstrukcije objekta SUP-a u Ljermontovljevoj ulici 12a, ta uprava je u martu prošle godine premeštena u zgradu SIV 3 na Novom Beogradu.

Trebalo je da radovi budu završeni još u martu, međutim, šest meseci kasnije zgrada još uvek nije u upotrebi. Prema saznanjima Nova.rs, iako su radovi završeni, zgrada nije useljena jer aktuelni ministar Ivica Dačić, koji je na toj funkciji zamenio Bratislava Gašića, nema novca da isplati radove.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

„Radovi su gotovi, renoviranje je završeno, ali ministar Dačić nije potpisao zapisnik o primpredaju radova jer je kasa MUP prazna. Dačića je po dolasku u policiju začekala ispražnjena kasa i sada nemaju odakle da se plate radovi“, kaže izvor Nova.rs.

Povodom ovih saznanja, portal Nova.rs upitao je MUP da li je renoviranje u Ljermontovljevoj završeno, zatim zbog čega još uvek nije u upotrebi zgrada, kao i da li je tačno da MUP nije platio radove firmi koja je iste izvodila, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

Firma kontroverznog biznismena

Kako je Nova.rs pisala, posao rekonstrukcije zgrade u Ljermontovljevoj dobila je novosadska firma „GAT“, čiji je vlasnik kontroverzni biznismen Dejan Slijepčević koji je hapšen u Crnoj Gori.

Slijepčević je uhapšen oktobra 2022. godine uhapšen na podgoričkom aerodromu, a kako su Vijesti tada pisale, on je tada pokušao da uđe u tu zemlju sa 19.000 evra, iako je dozvoljen unos do 10.000.

Dejan Slijepčević Foto: Jugmedia

Slijepčević se tada pravdao da nije sav novac njegov, već da je iznos preko u vlasništvu pilota i kopilota helikoptera kojim je došao.

On je privođen i u Bosni i Hercegovini, zajedno sa više osoba među kojima su bili i funkcioneri SNS. Mediji su pisali da je kod njega pronađena veća količina novca, a da je navodno novac služio za kupovinu glasova za SDS i Jelenu Trivić, pisale su Vijesti.

Nova je pisala i da je on najveću pažnju privukao svojim pojavljivanjem u Komandno-operativnom centru MUP-a povodom Dana ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP), kada su prisustvovali i predsednik Aleksandar Vučić i resorni ministar Bratislav Gašić.

Šta su nadležnosti Uprave za upravne poslove

Inače, nadležnosti Uprave za upravne poslove MUP su poslovi poput izdavanje uverenja o prebivalištu građana, oglašavanje putnih isprava nevažećim, zatim registracija vozila diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Ljermontova SUP Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Takođe, tu se izdaju uverenje o prvoj registraciji motocikala, priključnih i vozila van gabarita, izdavanje probnih vozačkih dozvola, zamena i duplikati probnih vozačkih dozvola i izdavanje inostranih vozačkih dozvola.

VIDEO: Dačić o uvođenju direktnih linija za Guangdžou i Šangaj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare