Tamara Zvicer, Interpol, automobil, kavački klan, Radoje Zvicer
Ilustracija, Foto: Uprava policije/Privatna arhiva

Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, ponovo se našla na radaru policije pošto joj je, po nalogu Interpola, oduzet luksuzni automobil koji je vozila u Crnoj Gori. I to nije prvi put da prva dama kavačkog klana, kako je još nazivaju, puni stranice crne hronike.

Crnogorska policija je saopštila da je luksuzna limuzina, „audi“, vredan oko 65.000 evra koji je vozila Tamara Zvicer, ukraden i da se nalazi na Interpolovoj listi ukradenih vozila. Automobil joj je oduzet u Tivtu i biće vraćen vlasniku.

Tužilaštvo će se tek izjasniti nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja za koje krivično delo će biti gonjena Tamara Zvicer, za koju je rečeno da je „pripadnike jedne organizovane kriminalne grupe“. Osim krivične prijave, protiv nje će biti podneta i prekršajna prijava zbog kršenja Carinskog zakona Crne Gore.

Pročitajte još:

Pucnjava u Kijevu

I ovo nije prvi put da se Zvicerova supruga pominje u kontekstu brutalnog rata škaljarskog i kavačkog klana koji besni godinama. Ko zna kako bi se taj sukob završio da nije bilo upravo Tamare Zvicer. Pripadnici škaljarskog klana dobili su informaciju da se u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, krije njihov najveći neprijatelj – Radoje Zvicer i odmah su tamo poslali ekipu za likvidaciju. Među njima su bile i neke okorele ubice koje su već okrvavile ruke. Radoje se tamo osećao sigurno i imao je navike koje su dobro proučili njegovi neprijatelji, među njima i da ujutru ide na trčanje i odlučili su da im je to najbolja prilika za napad.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

Postavili su zasedu Zviceru, koji je, kao i svakog dana izašao iz luksuzne zgrade i krenuo da trči kada je zapraštalo. Vođa kavčana je ranjen, obruč oko njega se sužavao, ali ubice su previdele jednu bitnu stvar – njegovu suprugu Tamaru. Napadači su bili Baranin Stefan Đukić, Podgoričanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. Inače, Jovanović je osumnjičen i za ubistvo Marka Vukotića, Zvicerovog kuma na Bežanijskoj kosi 17. januara 2020. godine, kada je u žrtvu pucao pred decom i sigurno ne bi imao milosti ni prema Radoju.

Kada je sve izgledalo gotovo, iz zgrade u Kijevu istrčala je Tamara i počela da puca na napadače. Iako nikoga nije pogodila, uspela je u onome što joj je bilo najvažnije, zbunili su se i pobegli, a teško ranjeni Radoje Zvicer je transportovan u bolnici i preživeo je.

„Pobjegoše“

U vreme kada se dogodio pokušaj Zvicerovog ubista, vođa kavčana je bio na vezi sa crnogorskim policajcem Ljubom Milović koji se danas kao i Zvicer nalazi u bekstvu. Iz Skaj poruka koje su Vijesti nedavno objavile vidi se da su Zvicer i Milović komentarisali ovaj Tamarin postupak.

Ljubo Milović Foto: MUP

“Kako si ženu obučio, al’ srce se ne može obučiti, svaka joj čast… Prvi dan su o tebi pričali svi živi kako si odreagovao, a onda više nijesi bio tema, od tada se samo o njoj priča, od kad je slika izašla sa oružjem”, konstatuje Milović.

Zvicer priznaje da je i njega iznenadila…

“Ja ulijećem u lokal i srećemo se na vrata, desna ruka u torbicu, ona mi grabi utoku i trči za njima… Reko’, đe ode, što je ovo, evo je vraća se i kaže: ‘Pobjegle pi**e’”.

“E, bogami je vuk, baš sam se iznenadio. Čudo”, kaže Milović.

Zvicer odgovara: “Sreću smo imali veliku, jer tu đe mi je bio ulaz, su još dvoje bili… Držao sam ga u torbicu (pištolj) na početak lokala, nisam mogao za njima ali bi’ se branio”…

Od ovog događaja se situacija u podzemlju promenila i većina vođa škaljarskog klana je pobijena.

Foto: Privatna arhiva/detective-info.com.ua

„Ovako se smije moja vila“

Da ona gaji duboku mržnju prema pripadnicima škaljarskog klana, a pogotovo prema ubijenom vođi suparničke kriminalne organizacije, videlo se nakon smrti Jovana Vukotića u Istanbulu u Turskoj, 8. septembra 2022. godine. Vođa škaljaraca ubijen je dok je sedeo u kolima sa trudnom nevenčanom suprugom, kada je u njega pucao atentator na motoru.

vođa škaljarskog klana
Jovan Vukotić Foto: Savo Prelević

Nakon ubistva Jovana Vukotića, Tamara Zvicer je na društvenim mrežama objavila fotografiju Vladimira Roganovića, kavčanina koji je likvidiran u Beču 2018. godine, po nalogu Jovana Vukotića uz poruku: „Ovako se smije moja vila…“.

Iako žene ne učestvuju u ratu klanova, Tamara Zvicer je, na neki način, izzetak, a ona je dugo bila u sukobu sa Jovanom Vukotićem i čak ga je svojevremeno poslala iza rešetaka. Ona ga je, naime, ona je prijavila vođu škaljaraca da je pokušao da je ubije 2019. godine. Ipak, ispostavilo se da je prijava bila lažna, jer je Vukotić dostavio dokumentaciju i snimke koji su potvrđivali njegov alibi da je u trenutkuk navodnog napada on bio na drugom mestu, udaljenom, kako je rečeno, hiljadu kilometara.

BONUS VIDEO: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera u Krijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare