Foto: MUP Srbije, Printscreen

Beogradska policija u potrazi za Matejem Perišem (24) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra, obavila je pretragu Velikog ratnog ostrva, a pomenuti teren pretraživan je jer je tu poslednji put lociran telefon nestalog Splićanina.

Potraga za Perišem ulazi u 28. dan, a policija do sada nije pronašla nikakve kontkretne tragove koji bi odgonetnuli šta se sa Perišem dešavalo kobne večeri. U okviru potrage, kako su saopštili, pretražili su kopneni deo Velikog ratnog ostrva, paralelno sa hotelom „Jugoslavija“ do „Galijske bare“.

Podatak da je policija tek nakon dvadeset i više dana pretražila Veliko ratno ostrvo, iako je informacija da su bazne stanice uhvatile Matejev telefon javnosti poznata već dve nedelje, pokrenula je lavinu novih komentara i pitanja o tome šta se do sada čekalo. Verovatnoća da je Periš uspeo da ispliva od „Savanove“ do ostrva su male, a još manje da bi svih ovih dana tamo boravio živ bez da se nekome javi ili ne potraži pomoć od malog broja onih koji tamo borave u drvenim kućicama koje gledaju na Novi Beograd, odnosno Zemun.

Ipak, kako smo mogli da vidimo juče na fotografijama koje je objavio MUP, Matej je tražen i uz pomoć pasa tragača na kopnenom delu ostrava.

Inače, Veliko ratno ostrvo je stanište bogato florom i faunom i u ovom periodu godine često se plavi zbog vodostaja. Upravo ovakvi uslovi, ali i gusto rastinje i sistem podzemnih voda sasvim sigurno bi otežali potragu za Perišem.

Foto:MUP Srbije

Veliko ratno ostrvo nalazi se na ušću Save u Dunav, u proširenju Dunava između Beogradske tvrđave i na oko kilometar vazdušnom linijom od mesta gde je Periša poslednji put uhvatila sigurnosna kamera kod restorana Savanova. Ukoliko se i ispostavi da je mladić zaista upao ili ušao u reku Savu, moguće je da je brza voda nosila telo ka ostrvu, kaže za Nova.rs alas Renato Grbić.

„Nezahvalno je nagađati u ovom trenutku, ali ako je ušao u vodu, on je svakako zaplivao ka sredini i pošto je voda tu jako brza, moguće je da ga je voda nosila u tom pravcu, posebno ako se zna da je telefon lociran u blizini. E sad da li mu je telefon bio u džepu, ili je potonuo, ne možemo da znamo. Jako je nezahvalno govoriti u ovom trenutku, posle dvadeset i kusur dana. Ukoliko je ušao u vodu, nijedno telo u ovoj temperaturi ne može da izdrži više od 10, 15 minuta, posebno ovih dana kada je voda pala na 2 stepena“, kaže poznati beogradski alas Renato Grbić i ističe da bi svakako najviše voleo kada bi ova priča imala srećan kraj.

Podsetimo, jedino što je u ovom trenutku sigurno i provereno jeste da je Periš kobne večeri sa prijateljima bio u klubu „Gotik“ u Beton hali, a potom su ga sigurnosne kamere snimile kako trči ulicama Beograda. Nakon što se spusti na platformu kod restorana Savanova gubi mu se svaki trag.

Bonus video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar