Foto: Facebook

Subotičani, ali i celokupna domaća javnost, ostala je u šoku kada se saznalo da je Jožef M. (37), pre tri godine, ubio svog oca Jožefa, a njegovo telo zakopao u pomoćnoj zgradi porodične kuće. Ceo slučaj otkriven je pre nekoliko dana, a kako su komšije ispričale za portal Nova.rs, ubica se na svog oca žalio zbog neplaćenih računa za struju i dugovanja, te objašnjavaju da možda u tome leži motiv zločina.

Telo starijeg čovek pronađeno je juče u popodnevnim satima u porodičnoj kući u Subotici, u naselju Srpski šor. Istragom je utvrđeno da je Jožef M. izudarao svog oca Jožefa lopatom, a potom njegovo telo sakrio, dok je bratu i komšijama pričao da mu se otac nalazi prvobitno u zatvoru, zbog neplaćenih kazni, a potom na psihijatrijskom lečenju u određenim ustanovama.

Pročitajte još:

Ubrzo je otkriveno da je zapravo ubijen, te je zbog zločina uhapšen upravo njegov sin Jožef. Prema rečima komšija, osumnjičeni muškarac se ranije žalio komšija na oca, te da ne može da izađe na kraj sa računima.

„Žalio se na oca kako ništa ne radi i da je on kriv za takvo stanje. Ispričao mi je da nemaju struje, da je isečena, zbog toga što nije plaćena, ali mi je rekao da je izmirio sva dugovanja i da mu još uvek nisu vratili struju. Ne mora da znači, ali postoji mogućnost da je tada došlo do svađe oko struje, da je Jožef planuo i nasrnuo na oca, te da ga je tada ubio“, ispričala nam je komšinica.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako su nam prve komšije porodice objasnile, telo nesrećnog čoveka pronađeno je zakopano u kotlarnici, umotano u celofan, prekriveno kartonima i preko njega su bile položene drvene daske.

„Komšije su odvedeni u kući kao svedoci. Oni su nam opisali da je telo pronađeno u objektu koji je dodatno dozidan i služio im je kao kotlarnica, jer su imali centralno grejanje. Međutim, kada su ušli da pogledaju, na mestu gde je bio kotao, nije bilo kotla, ali je bila hrpa drveća. Potom su u otkopanoj rupi u kotlarnici, na manjoj dubini, pronašli telo”, kaže komšinica.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako ističe, Jožef najpre nije hteo da sarađuje, ali onda su ga policajci pritisli.

„Stariji Mičik ubijen je lopatom. U tom objektu gde su pronašli telo, bila je i jedna lopata koju su policajci odneli. Međutim, on je ispričao policajcima da to nije oruđe kojim je presudio ocu, već da se ta lopata nalazi u predsoblju, u šta su se uverili policajci koji su ušli u kuću. Kada su ušli u kuću, uz zid, stajala je lopata naslonjena, a koju su potom uzeli i odneli u stanicu. Bilo je pogrebno, jedna marica, sve je bilo završeno za dva sata“, objasnili nam je meštanka iz Ulice Filipa Filipovića.

Pročitajte još:

Meštani nemaju ružnih reči o porodici Mičik, kako ističu, nikada sa njima nisu imali problema.

„Jožef je imao tešku nesreću, gde dobio ozbiljnu povredu glave. Od tada je postao malo drugačiji, ali nije nikada bio zao prema ljudima. Otac i on su nama svima radili po dvorištima, sređivali, kada mi nismo mogli. Nikad ništa nisu ukrali, nikad ništa loše nisu uradili. Mada sam oca često viđala pijanog, ni tada nije pravio problema. Jedina stvar koja mi je privukla pažnju je da je uvek bio u nekim ranama, ali nikad nismo saznali kako ih je dobio. Da li je bilo nasilja, ili je negde padao sa bicikla, ne znam“, zaključila je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar