Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pavle Stoiljković osuđen je danas prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na pet godina zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, jer je izazvao udes u kojem su poginuli njegov blizak rođak Marko Stoiljković i devojka Ksenija Jovanović. Njemu je izrečena i mera zabrane vožnje u trajanju od dve godine, kada izađe iz zatvora.

Stoiljković je proglašen krivim jer je 2. oktobra 2021. godine vozio Markov „golf“ sa 1,63 promila alkohola u krvi i 109 kilometara na sat, a ograničenje je 50 km/h, i u Ustaničkoj ulici u Beogradu oko 6.45 časova ujutru izleteo sa kolovoza, udario u metalnu banderu javne rasvete, nakon čega se automobil zarotrirao i onda odario u betonski zid i žardinjeru i vratio se na kolovoz. Marko i Ksenija, koji su bili sa njim u autu, zadobili su teške povrede glave i tela, od kojih su preminuli.

Pročitajte još:

Sud je utvrdio da se Pavle Stoiljković nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako je doveo u opasnost živote Marka i Ksenije, pa su oni i stradali, da su mu bile samnjene sposobnosti zbog alkoholisanosti, ali ne bitno i da je olako držao da do štetne posledice neće doći.

„Nijedna kazna nije dovoljna da nadoknadi izgubljene živote, ali okrivljeni je imao olakšavajuće okolnosti da nije osuđivan, da su oni bili dobri prijatelji, da su svi zajedno pili te noći“, obrazložila je sudija Olivera Pajić.

„Nije utvrđeno da ih je ubedio da on vozi, niti da je hteo da ošteti vozilo, jer je na kraju krajeva doveo i svoj život u veliku opasnost. Nije namerno to učinio i sve je posledica loše procene u stanju u kojem je bio“, rečeno je, pišu Novosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar