Foto: TANJUG/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Brajan Volš, optužen da je u novogodišnjoj noći ubio svoju suprugu Beograđanku Anu Volš nije se pojavio na suđenju koje je bilo zakazano za danas. Međutim, i pored njegovog odsustva u sudnici je bilo reči o DNK dokazima koji su se analizirali u nezavisnim laboratorijama.

Tužilac je na današnjem ročištu rekao da su advokati obe strane ovog slučaja nedavno imali konferencijski razgovor sa laboratorijom po imenu Bode, kojoj je država poslala desetak uzoraka. Za jedan broj tih uzoraka rečeno je da je njihov kvalitet „ograničen“, a testiranje je zaustavljeno.

Očekuje se da će u narednom periodu ovu laboratoriju posetiti eksperti kako bi se pozabavili ovim slučajem. Komonvelt je dodao da je državna kriminalistička laboratorija završila svoj deo posla, iako advokati još nisu dobili konačan izveštaj.

Volšov advokat kazao je da očekuje da „sve“ imaju do kraja godine, a naredna konferencija je zakazana za 23. januar. Takođe, za tada je zakazano i pojavljivanje Brajana Volša na sudu.

Foto: Printscreen/FOX 5 Washington DC

U avgustu je ročište bilo otkazano za dva meseca jer je tužilaštvo tada saopštilo da se još čekaju analize DNK iz nezavisne laboratorije. Nisu precizirali o kojim DNK uzorcima je reč, piše nbcboston.com.

Pravni analitičar iz Bostona Majkl Kojn rekao je ranije ovog meseca u razgovoru za pomenuti portal da je DNK važan jer istražitelji nikada nisu pronašli telo Ane Volš. Ne samo da tužioci moraju da dokažu da je on ubio svoju ženu, već moraju da dokažu i da je ona mrtva, rekao je.

„Delić kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt. To dokazuje da je možda bila povređena, a oni pokušavaju da dokažu ubistvo prvog stepena“, naveo je on.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Podsetimo, nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac iz Vašingtona, pošto se posle novogodišnjih praznika nije vratila na posao. Njen suprug Brajan je policajcima koji su zakucali na njegova vrata kazao da je Ana otputovala u noći između 1. i 2. januara nazan na posao. Policija ga je uhapsila 8. januara, zbog ometanja istrage, a potom je optužen i za njeno ubistvo.

Bonus video: Suđenje zbog napada na novinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar