Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Privatna arhiva, Shutterstock

Nove informacije u slučaju ubistva Beograđanke Ane Volš, koje se prvog dana ove godine dogodilo u Kohasetu kod Bostona, podigle su policiju na noge, tako da se ponovo pretražuje područje oko naselja Pibadi. Imajući u vidu da istraga ovog zločina mesecima tapka u mestu, posebno nakon što je podignuta optužnica protiv Aninog supruga Brajana Volša, ove informacije bacile su novo svetlo na ceo slučaj i otvorile pitanje da li postoje oni koji bi mogli dati više infomracija o samom događaju.

Američki istražitelji koji rade na slučaju ubijene Beograđanke Ane Volš, juče su ponovo počeli da pretražuju šumovito područje na auto-putu 95 pored naselja Pibadi, objavili su tamošnji mediji. Ovakva odluka usledila je nakon što je policija dobila dojavu da bi se upravo na ovom području mogli pronaći značajni tragovi možda i ključni za rasvetljavanje ovog slučaja.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Ovakve potrage početkom godine, nakon što je obnarodovana sumnja tužilaštva i policije da je Anu Volš ubio suprug Brajan, a potom su dokazi počeli da isplivavaju jedan za drugim, bile su redovne u Kohasetu. Zapravo, policija je i nakon što su Anine kolege prijavile njen nestanak pretraživala teren u nadi da će pronaći nestalu Anu.

Paralelno sa tim potragama, policija je razgovarala sa Brajanom Vološom. Nekoliko dana nakon što su mu prvi put zakucali na vrata, kada im je ispričao da je Ana kobnog jutra ustala rano i rekla mu da hitno mora da ide u Vašington gde inače radi u jednoj firmi za prodaju nekretnina, policija je pregledala njegovu kuću.

Foto: Printscreen/FOX 5 Washington DC

Pošto su u podrumu kuće odmah pronašli krvave tragove, tužilaštvo je istragu nestanka prekvalifikovalo u ubistvo, a Brajan Volš je postao glavni osumnjičeni. Priveden je ne samo zbog sumnje da je presudio svojoj supruzi, već i da je policiju navodio na pogrešne tragove.

Bizarne Gugl pretrage

Policija je ustanovila i da je Brajan Volš 1. januara kupio veliku količinu sredstava za čišćenje, ali i radnički kombinezon, motornu testeru i druge inkriminišuće predmete. Takođe je viđen na kamerama za video nadzor blizu spalionice đubreta u jednom mestu kraj Bostona. Upravo na kilometar i po od te spalionice, policajci sada ponovo pretražuju teren.

Tokom istrage policija je ustanovila i da je Volš na internetu tražio načine kako da se oslobodi ljudskog tela, kako prikriti miris leša, koliko vremena treba da prođe da bi se miris osetio, koliko vremena treba da prođe da bi nasledio imovinu žene i slične fraze koje su uputile istragu na njega.

On je u vreme zločina već služio kaznu zatvora zbog prevare sa falsifikovanim slikama, a imao je nanogicu i kaznu je služio kod kuće.

Sumnja na prevaru

Dani su prolazili, a telo Ane Volš policija nikako nije mogla pronaći. Izostao je i odgovor na pitanje i koji je motiv za ovakav zločin, imajući u vidu da u ovoj porodici ranije nije bilo nasilnih incidenata, osim kada je Ana jednom prilikom policiji prijavila da joj muž preti da će je ubiti, ali je tu prijavu ubrzo i povukla.

Nakon što je optužnica protiv Brajana uveliko podignuta, na jednom od sledećih pretresa saopšteno je da je Volš u decembru posumnjao da ga Ana vara, zbog čega je unajmio privatnog detektiva i „skrinšotovao“ fotografije jednog muškarca, zbog čega je  Brajanova majka unajmila privatnog detektiva.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Majka, bebisiterka…

Upravo Brajanova majka bila je osoba za koju se od početka sumnjalo da je na neki način umešana u zločin ili da bi mogla da otkrije neke pojedinosti, posebno jer se Brajanov alibi zasnivao na tome da je sve vreme bio kod nje. Takođe, druga na spisku koja bi mogla znati nešto više o danu kada je Ana nestala bila je bebisiterka koja je kobnog dana trebalo da čuva decu. Kasnije se ispostavilo da je u danu kada je Ana ubijena, Volš bebisiterki rekao da će on i Ana, otići na kasni branč, ali je potom rekao da su promenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar