Foto:Mup Srbije

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u periodu od 1. januara 2022. do 12. jula 2023. godine zaplenjeno je više od 906 kilograma različitih vrsta opojnih droga, zbog čega su u istom periodu uhapšena i procesuirana 642 lica.

Najveća količina zaplenjene opojne droge na teritoriji Beograda u proteklom periodu je marihuana, u ukupnoj količini više od 746 kilograma.

Pročitajte još:

Sledi 36.1 kilogram heroina, 32.4 kilograma kokaina, 37.3 kilograma amfeamina u prahu ili ulju, više od 9.5 kilograma tableta opojne droge MDMA, 360 grama prihoaktivnih pečuraka i 11.9 kilograma sintetičkih kanabinoida.

Foto:MUP Srbije

Takođe je zapelenjeno 32.9 kilograma prekursora za proizvodnju heroina, kao što su morfin, papaverin i kodein.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović kaže da je gotovo tona narkotika u poslednjih godinu i po dana zaplenjena na teritoriji glavnog grada zahvaljujući dobroj saradnji VJT u Beogradu, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Bezbednosno informativne agencije.

“Zahvaljujući posvećenom radu, profesionalizmu i kooridniranoj saradnji javnih tužilaca u VJT u Beogradu i pripadnika MUP-a i BIA-a postižu se dobri rezultati u suzbijanju trgovine narkoticima na teritoriji glavnog grada”, naveo je Stefanović.

Foto:PPU Bor

On je istakao da će se Više javno tužilaštvo u Beogradu svojim radom zalagati da pred sudom svi okrivljeni za krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga budu osudjeni na najstrože kazne u skladu sa  zakonom, imajući u vidu društvenu opasnost trgovine narkoticima – sa jedne strane materijalnu korist koju okrivljeni pribavljaju ovom kriminalnom delatnošću, a sa druge štetu po zdravlje gradjana, pogotovo mladih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar