Foto:Italijanska policija

Crnogorac Miloš Radonjić, koji je uhapšen u Italiji po poternici Sjedinjenih Američkih Država, došao je u tu zemlju sa svojim timom kako bi kao skiper i vlasnik plovila, navodno učestvovao na regati koja je trebalo da se održi 8. oktobra. Međutim, dva dana pre sportske manifestacije, privela ga je italijanska policija.

Radonjić je sproveden u tršćanski zatvor i nakon saslušana smešten je u ustanovu maksimalnog obezbeđenja u Tolmecu. Pred Apelacionim sudom u Trstu 10. oktobra Radonjić je tvrdio da je samo imenjak osobe koja se dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima.

Ipak, američke vlasti označile su ga „opasnim šefom kavačkog klana“ koji je osumnjičen da je u Evropu pokušao da unese tovar od 2.602 kilograma kokaina brodom koji je plovio pod malteškom zastavom u vodama Kolumbije.

Istraga

Potom je pokrenuta istraga protiv Radonjića, pa je utvđeno da je slagao kada je rekao da on nije osoba za kojom se traga. Provereni su njegovi otisci prstiju, mobilni telefoni ali i dokumenta te je nesumnjivo potvrđeno da je to Radonjić kog Sjedinjene Države traže.

Što se njegove kriminalne prošlosti tiče, portal ilmessaggero.it prenosi da je Radonjić bio važan igrač u ovdašnjem podzemlju. Navode da je četiri puta napadnut i da je, iako ranjen, uspeo da se spase od napadača. Jedan od njih priveden je u Španiji, a ovi sukobi odvijali su se u okviru sukoba „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana.

Radonjić je, piše isti portal, već hapšen u Hrvatskoj zbog oružja, a potom je izručen Crnoj Gori.

Koristio „Skaj“ i „Fejstajm“

Radonjić i njegova banda komunicirali su putem aplikacija „Skaj“, „Fejstajm“, „Signal“ i „iMessage“.

Očekuje se da će u Italiju uskoro stići zahtev za njegovo izručenje Americi, ali Radonjićev advokat Aleksandro Marija Tireli sa svojim timom najavio je borbu protiv ovog zahteva jer, kako su istakli, SAD im ne predaju brojna lica za koja su zahtevi poslati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar