Foto: MUP

Elvedin D. (43) uhapšen je zbog sumnje da je seksualno zlostavljao devojčice sa posebnim potrebama u Novom Pazaru, a sigurnosne kamere zgrade u kojoj je pokušao da napastvuje poslednju žrtvu, zabeležile su kako je prati, a zatim susreće na stepeništu.

Osumnjičeni je postao fokus istrage zbog sumnje u ovaj odvratni zločin, nije nepoznat policiji Novog Pazara. Već je bio uhapšen zbog sličnih optužbi u prošlosti, čime je stvorena atmosfera neverice i zabrinutosti među građanima, piše Sandžak danas.

Elvedin D. je uhapšen krajem januara 2019. godine zbog sumnje da je u roku od tri dana napastvovao dve devojčice u ulazima stambenih zgrada u Novom Pazaru.

Prvo je u ulazu Lučne zgrade u centru grada napastvovao dvanaestogodišnju devojčicu, a zatim devetogodišnjakinju u ulazu Bor zgrade, što su zabeležile kamere video nadzora.

Elvedin D. je ranije osuđivan za izvršenje različitih, uglavnom manjih, krivičnih dela. Godine 2019. napao je devojčice dok je izdržavao osmomesečnu kaznu kućnog pritvora, tokom dvočasovnog perioda kada je mogao napustiti kuću.

U to vreme, mnogi građani prepoznali su Elvedina D. kao osobu koja bi mogla biti umešana u slična krivična dela ili su smatrali svoju decu potencijalnim žrtvama. Tokom 2019. godine, roditelji su se više puta obratili medijima i policiji, upozoravajući na sumnjivo ponašanje ovo muškarca uključujući i njegovo zvono na vrata stanova u stambenim zgradama kako bi proverio jesu li deca sama u tom trenutku. Iako je tada bio lišen slobode, protiv njega je podnesena prijava po Zakonu o javnom redu i miru.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati dok traje istraga o ovom zločinu.

Ova strašna situacija ponovno je probudila zabrinutost i podstakla razmatranje pojačanja mera zaštite dece i osoba s posebnim potrebama u Novom Pazaru i šire. Očekuje se daljnje praćenje ovog slučaja i pravovremena reakcija nadležnih institucija, piše lokalni portal.

Bonus video: Nova akcija Armagedon, uhapšeni manijaci koji su vrebali decu na internetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar