Foto:veselinmilic.rs

Mesecima unazad mesto direktora policije je upražnjeno, a već izvesno vreme spekuliše se da bi ta funkcija mogla da pripadne šefu PU Beograd, Veselinu Miliću. Nedavno se na internetu pojavio i sajt Milića, koji u velikoj meri liči na kampanju načelnika za mesto prvog čoveka srpske policije.

Naime, reč je o sajtu “veselinmilic.rs”, koji praktično liči na biografiju Milića. Na njemu se mogu pronaći informacije od Miliću, ali i njegovim poslovnim poduhvatima.

„Naučio sam da hrabrost nije odsustvo straha, nego trijumf nad njim“, piše na početnoj strani Milićevog sajta.

Prema sadržaju pomenutog sajta jasno je da je u pitanju sopstveni „hvalospev“, kao i reklamiranje, s obzirom na to da su sve objavljene vesti o „vrednom i dobrom“ radu načelnika beogradske policije.

Pored reklamiranja svog rada u policiji, javno je dostupna i njegova lična i poslovna biografija. Tu je, između ostalog, istaknuto kako „Veselin Milić nije politički angažovan i nije član nijedne političke partije“.

Takođe, navodi se i da je „od strane predsednika Republike Srbije Aleksandar Vučića odlikovan Zlatnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“.

Zasad nije poznato da li iza sajta stoji Milić ili ljudi bliski njemu.

“Evidentno je da je reč ažurnom sajtu, postavljene su i nove vesti, koje se odnose na slučaj silovatelja koji je prošle nedelje pušten na slobodu. Stiče se utisak da je sajt priprema Milića za direktora policije. Upravo on se pominje kao osoba koja bi mogla da se nađe na toj funkciji”, kaže izvor našeg list i dodaje:

“U poslednje vreme viđan je gotovo na svim policijskim događajima, neretko tik uz ministra Aleksandra Vulina. Sve ukazuje da će njemu pripasti fotelja direktora policije.”

Takođe, na sajtu Milića su objavljene i aktivnosti načelnika PU Beograd, a u pitanju su vesti najčešće sa portala Blic, Kurir i Pink. Prva vest na sajtu odnosi se na 2018., dok je sledeća tek iz 2020. godine.

Prva vest je upravo o tome kako je Milić imenovan za pomoćnika direktora policije.

Na Milićevom sajtu izostale su vesti poput saznanja BIRN-a da je vlasnik luks stanova. Naime, BIRN je otkrio da šef beogradske policije poseduje stan od čak 195 kvadrata u luks zgradi na Dedinju, a koji nije viđen u javno dostupnom izveštaju o imovini.

Podsetimo, fotelja direktora policije je prazna od decembra prošle godine, od kada je Vladimiru Rebiću istekao mandat. Rebić je sa te funkcije otišao spletom čudnih okolnosti.

Naime, on je na odmor, a zatim i u penziju, otišao u trenucima kada se odlučivalo o sudbini inspektora Slobodana Milenkovića, koji je otkrio “Jovanjicu”. On se zbog toga nalazio na udaru, te je traženo da bude premešten sa mesta načelnika Odeljenja za narkotike beogradske policije.

Foto:veselinmilic.rs

Mesto načelnika policije je od tada upražnjeno, a uprkos brojnim mafijaškim likvidacijama i nemirima, čini se da država ne smatra da je direktor policije neophodan.

Vraćen na svoju poziciju

Na mesto načelnika PU za grad Beograd postavljen je novembra 2020. godine, takoreći, to mu je bio povratak na funkciju na kojoj se svojevremeno nalazio.

Milić je bio načelnik beogradske policije od 2013. godine do sredine 2018. godine, kada je prešao na novu dužnost i postao savetnik predsednika Republike za borbu protiv korupcije i kriminala.

BONUS VIDEO: Zgrada na Dedinju u kojoj Veselin MIlić ima stan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare