Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala UKP i Policijske uprave u Šapcu, u saradnji sa Poreskom policijom u Šapcu i osnovnim javnim tužilaštvima u Loznici i Lazarevcu, uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja.

U koordinisanoj akciji policije, sprovedenoj na području Šapca, Loznice i Lazarevca, uhapšeni su S. D. (33), N. M. (36), J. D. (32), P. N. (32), J. I. (38), L. S. (29), B. Ž. (37) i R. D. (43).

Kako se sumnja, S. D. i R. D. su od januara 2019. do kraja prošle godine, na osnovu fiktivne poslovne saradnje o prometu sekundarnih sirovina i 786 lažnih faktura, prebacivali više od 618,1 milion dinara sa računa svojih privrednih društava na račune 18 preduzetničkih radnji kojima su upravljali ostali osumnjičeni.

Pročitajte još:

Taj novac su oni, potom, na osnovu lažne dokumentacije, kako se sumnja, podizali sa računa u gotovini i predavali S. D. i R. D. koji su na ovaj način izbegli plaćanje poreskih obaveza u ukupnom iznosu od 179.284.820 dinara, za koliko su oštetili državni budžet.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih koji su bacali bombe na kuće Kosmajca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar