Policija je rano jutros upala u kuću predsednika vojnog sindikata Novice Antića, iako su mediji preneli da je on uhapšen, advokat sindikalca istakao je da mu još uvek nije uručeno rešenje o zadržavanju.

Policija je rano jutros u Kragujevcu, po nalogu tužioca, ušla u kuću predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića i započela pretres, koji je u 8 i 45 još trajao, izjavio je njegov advokat Siniša Lunić za Fonet.

Antiću je oduzet mobilni telefon, a eventualno rešenje o zadržavanju još nije doneto.

Novica Antić, vojni sindikat Srbije
Novica Antić Foto: Vojni sindikat Srbije

Lunić je rekao da pretpostavlja da su razlog pretresa Antićeve aktivnosti u Vojnom sindikatu i da će najverovatnije biti priveden tužilaštvu u Novom Sadu, koje je teritorijalno nadležno za Sombor, gde je sedište tog sindikata.

Potpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić objavila je da su Antiću upali u stan jutros i odveli ga.

U poslednje vreme, Vojni sindikat Srbije, na čijem je čelu Novica Antić, istupao je u javnosti goverći o pritiscima i udaru vlasti na njih.

Ministar odbrane Miloš Vučević nedavno je izjavio i da sindikati u vojsci nikome ne trebaju.

Nakon što je već jednom oteran, Novica Antić je dobio otkaz iz vojne službe i u avgusutu prošle godine.

Zbog organizacije javnih protesta vojnika 2016. i 2017 i učešća u legalnim aktivnostima sindikata, administracija ministra odbrane Aleksandra Vulina, tačnije Vojni disciplinski sud, izrekao je kaznu gubitka čina i službe u vojsci predsedniku jedinog reprezentativnog sindikata srpskih vojnika – Vojnog sindikata Srbije.

BONUS VIDEO: Zdravko Ponoš o hapšenju Novice Antića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare