Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Policija je uhapsila šest osoba zbog sumnje da su nezakonitim prisvajanjem novca javnog komunalnog preduzeća Imovina iz Lebana počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, čime su tu firmu oštetili za više od 14,7 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su direktor tog JKP B. J. (50) i zaposleni S. S. (39), D. S. (58) i J. S. (39), kao i D. D. (39) i R. S. (72), kao i vlasnici tri preduzetničke radnje iz Lebana.

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i bivši direktor JKP Imovina N. S. (66), koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Kako se sumnja, B. J. i N. S. su uz pomoć osumnjičenih radnika JKP od 2017. do 2021. godine, u više navrata, sa računa preduzeća bez pravnog osnova preneli više od 5,2 miliona dinara na svoje i račune drugih zaposlenih, kao i fizičkih i pravnih lica.

Sumnjiče se, takođe, da su pribavili imovinsku korist osumnjičenima D. D. i R. S. kojima su, po osnovu 33 fiktivna ugovora za građevinske i druge radove koji nisu realizovani ili su izvedeni bez osnova, isplatili više od 9,5 miliona dinara sa računa JKP Imovina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar