Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Učenici Sportske gimnazije prošle u januaru su igrali predstave za nastavnicu istorije ranjenu u "Ribnikaru", Tatjanu Stevanović. Mesec dana kasnije, odlučili su da joj predaju novac i upoznaju se sa njom, a utisci ne mogu biti lepši.

„Imali smo sreću da se Tatjana tog dana dobro osećala, mogla je da se upozna sa nama i da joj predamo novac. Videli smo jednu hrabru ženu, anđeoskog lica, čiste duše i toplog srca i to je naša nagrada, znamo da smo uspeli i da smo na pravom putu. Početak je uvek u Sportskoj gimnaziji“, navodi njihova profesorka srpskog Verica Đoković.

Ona dodaje da je darivanje poklon samo po sebi, te da su đaci, ali i profesori svoja srca ispunili samom idejom da nekom pomognu. Ovo nije prvi put da srednjoškolci igraju za humanost, a za Tatjanu su uspeli da prikupe oko milion i po dinara.

„Darivanje je dar sam po sebi, njime punimo naša srca ljubavlju. Dramska sekcija Sportske gimnazije tokom proteklih petnaest meseci odigrala je šest humanitarnih predstava i skupila oko tri miliona dinara. Prethodne školske godine novac smo usmerili fondaciji Budi human i Centru u Zvečanskoj, za decu bez roditeljskog staranja. 29.januara u pozorištu Dadov izveli smo predstavu “Zamislite” u dva termina, a sav prihod od prodatih ulaznica namenili smo Tatjani Stevanović, prof. istorije, koja je povređena u tragediji u Ribnikaru. Da bi akcija bila uspešnija, osmislili smo i bedževe koje su naši učenici prodavali u 30 srednjih i 5 osnovnih škola u Beogradu i otvorili smo račun, na koji su mali broj ljudi uplatili pomoć. Prikupili smo oko milion i 500.000 dinara“, navodi Verica za Telegraf.rs.

Ona dodaje da zajedno sa koleginicom Ivanom vodi dramsku sekciju, te da su ta deca posebna. Mnogi od njih osvajali su svetska takmičenja i profesorka je ponosna što radi sa najboljim mladim ljudima u Srbiji.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Koleginica Ivana i ja vodimo sekciju. To nije obična dramska družina, ona je već na prvoj čitajući probi pobednička. Naši učenici su vlasnici zlatnih medalja sa državnih, balkanskih i evropskih takmičenja, neki su učesnici i svetskih. Oni su najbolje što ova zemlja ima u tom uzrastu u sportovima kojima se bave. U predstavi učestvuju 33 učenika, glumci, ritmički i sportski gimnastičari, plesači, fudbaleri, karatisti, džudisti… Kada na to dodamo maštovitu obradu Duška Radovića i snažne poruke o ljubavi, razumevanju, praštanju i solidarnosti, a sve začinimo humanitarnim ciljem, shvatamo da smo održali dobar čas, životni“, pojašnjava ona.

U radu ih podržavaju i roditelji učenika, a u školi se neguje poverenje, poštovanje i ljubav. Priča nam da bivši đaci rado svraćaju u ovu gimnaziju, a čak su od njih dobili pomoć za realizaciju ovog projekta.

Bonus video: Cvejić: Roditelji ubijene dece iz „Ribnikara“ ogorčeni što je Milić dobio orden

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare