Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; shutterstock; Filip Krainčanić/Nova.rs

U akciji policije prošle nedelje uhapšen je Milan Dimitrijević zvani Bombonica iz Mladenovca, zbog sumnje da je zajedno sa grupom od još 18 osoba prao novac i izvršio krivična dela prevara u privredi, a zajedno sa Bombonicom privedeni su i članovi njegove porodice. Paralelno sa tim, srpska policija je izvršila još jednu akciju u kojoj su uhapšeni članove jedne pljačkaške porodice - brat, supruga, dete i jednom usvojeno dete u porodici.

Milan Dimitrijević Bombonica uhapšen je zbog sumnje da je zajedno sa članovima kriminalne grupe učestvovao u prevari teškoj 305 miliona dinara, a mozak cele šeme prevare, kako je Nova.rs pisala, bila je njegova supruga Sanja Dimitrijević. Ona se sumnjiči da je kao zaposlena u jednoj agenciji u Beogradu kreirala naloge za elektronsko plaćanje i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih.

Zajedno sa njima, prema pisanju beogradskih medija, privedeni su i drugi članovi njihove porodice – sestrić Filip R. i zet Srba M.

.

Inače, kako smo ranije pisali, Dimitrijević je odranije poznat policiji po krivičnim delima u vezi sa drogom, a verovalo se da je bio jedan od važnijih na mladenovačkom tržištu narkotika.

„Bombonica je hapšen 2012. godine zbog trgovine drogom. Sumnja se da je bio vođa grupe dilera iz Mladenovca koja je, navodno, nabavljala drogu od njega, skrivala je na različitim mestima i prodavala na zahtev. Navodno, drogu su prodavali na više od 50 lokacija u Mladenovcu, a kupci su bili maloletnici, ali i starije osobe, među kojima je i čak i jedna majka dvojice odraslih dečaka“, ispričao je ranije naš izvor.

Pljačkaška porodica

Identičan slučaj, samo zbog drugih krivičnih dela, imali smo prilike da vidimo kada je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo da je u Srbiji privedena grupa pljačkaša odgovorna za više krađa širom Evrope, a na meti im je bila imovina poznatih ličnosti poput Frenka Lamparda, Tamare Eklston…  Grupa je privedena jer je novac koji je ilegalno stečen pljačkama ubacivala u legalne tokove putem ulažući u neretnine.

Alfredo Lindli Foto: Milano Police

Pravi šok usledio je kada je redakcija portala Nova.rs objavila da se u redovima ove kriminalne organizacije nalazi čitava porodica. Reč je, naime, o Ljubomir Radosavljević iz Obrenovca, koji je koristio na desetine različitih pseudonima, a zajedno sa njim privedeni su njegova supruga, brat, dete i još jedno usvojeno dete u ovoj porodici.

Pljačke koje je izvršila ova porodica bile su tema svetskih medija. Vilu Tamare Eklston u Londonu, velelepno zdanje ćerke Bernija Eklstona bivšeg vlasnika Formule 1, odakle je odnet pozamašan plen, opljačkali su uprkos jakom obezbeđenju kada je porodica bila na odmoru. Takođe, upali su i u kuću bivšeg fudbalskog reprezentativca Engleske Frenka Lamparda, vrednu 12 miliona evra, a nestali su satovi i nakit vredni više od 600.000 evra, sat vrednosti 1,2 miliona evra, flaša šampanjca od oko 600 evra….

Tamara Eklston
Tamara Eklston Foto:Tanjug/Photo by Joel Ryan/Invision/AP

Podvodili devojke u Mirijevu

Ovi slučajevi podsetili su na hapšenje porodice Jasmine Nikolić koja je u jednoj kući u Mirijevu podvodila devojke. Ova Beograđanka je u posredovanje u prostituciji uvukla i supruga Gorana (50), ćerku Kristinu (24) i sina Miroljuba (19). U istom poslu je bio i Goranov rođeni brat, koji je sa dvema nevenčanim suprugama podvodio devojke. Od toga što su devojke primoravali da nekoliko puta dnevno budu seksualno eksploatisane, familija makroa je živela u raskošnoj vili u zabačenom delu Mirijeva.

Tek kada je policija objavila snimak hapšenja ove porodice iz 2019. godine, otkriveno je koliko je ovaj ilegalan biznis bio unosan. Dvorište višespratnice, kako smo mogli da se uverimo na licu mesta, opasano je betonskim zidovima, ukrašeno velikim svetlećim krunama, sa brojnim kamerama za video-nadzor. Unutrašnjost kuće vrvela je od raskoša, pa su tako imali pločice sa oznakama jednog poznatog brenda, stilski nameštaj i slično.

Majka i ćerka dilovale „skank“ sa sveštenikom

Još jedan slučaj hapšenja članova porodice zbog sumnje da su organizovale transport i prodaju „skanka“, dogodilo se nakon što je policija 2018. godine zaustavila automobil kojim je upravljao sveštenik Milan Jordović, a na suvozačevom mestu bio veroučitelj Zoran Marinković koji je bio odeven kao žena. Jordović je ispričao policiji da za Svetlanu Popadić i njenu ćerku  Anu prevoze drogu, 28 kilograma marihuane, za šta im je obećano 5.000 evra. U celu akciju majke i ćerke koje su kasnije osuđene bio je umešan i Nenad Stojanović iz Valjeva.

Bonus video: Hapšenje i zaplena droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar