Vinča, pucnjava, Goran A. hronika
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Društvene mreže

Komšije i poznanici porodice Gorana A. (21) kog je preksinoć još nepoznati napadač upucao hicem iz pištolja u glavu, kažu za njegovu porodicu da je poznaju, da slove za skromne ljude, ali ne i problematične.

Po rečima žitelja Vinče oni odavno znaju za ovu porodicu koja važi za siromašnu, ali ne i problematičnu. Teško ranjeni Goran je bio najmlađi ali i najproblematičniji.

„Svi oni rade negde, rade i teške fizičke poslove da bi se izdržavali. Ranije su živeli u nekoj baraci, ali im je to izgorelo, pa smo skupljali novac da im pomognemo koliko-toliko. Znam da im je i Socijalno pomagalo, ali kako su deca odrastala, napuštala su roditeljski dom. Znam i tog malog, on je jedini pravio neke probleme, verovatno zato što je bio najmlađi, pa je bio mezimac porodice. Moje mišljenje je da je tu pre došlo do neke svađe i tuče, nego da je neko planirao da ga likvidira“, rekao je za Nova.rs jedan od žitelja Vinče.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako je javio naš reporter sa lica mesta, policija je i jutros bila na licu mesta, kod osnovne škole gde je i došlo do pucnjave.

Kako je ispričala majka ranjenog mladića, Goran je napadnut pre dva meseca u jednoj lokalnoj kladionici.

„Radio je prepodne, sa nekim drugom je postavljao stolariju. Došao je kući, istuširao se i malo odmorio. Uveče je izašao, nisam čula da je sa nekim pričao ili se svađao. Otišao je i kupio giros, pa seo kod školskog dvorišta da ga pojede kada su pucali u njega. Moj stariji sin je na telefonu pročitao da je G. A. i počeo je da plače. Pitala sam ga šta se dešava. Pokazao mi je vest i ja sam otišla do škole. Nisu me pustili da priđem, policajac mi je rekao da odem kući da se smirim. Mog sina su već napali pre dva meseca u kladionici i isekli ga nožem po potiljku, te stavili par šavova. Niko od policije me nije zvao od tada, iako znamo da je to neka ekipa iz Kaluđerice. Sve mislim da su mog Gorana pomešali sa nekim. On ne prodaje drogu, nije ni drogeraš, ni lopov. Jedino što je imao sa policijom jeste kad su ga uhvatili u kolima, on nije kriminalac“, kazala je Goranova majka za Nova.rs.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Po rečima očevidaca, oko pola 11.00 začuli su se pucnji ali su svi mislili da neko nešto slavi, pa tako i majka ranjenog mladića.

„Moj sin nije kriminalac, ne znam ko to može da mu puca u potiljak. Šta radi ta policija, kako već nisu otkrili ko je taj čovek. Znam da je pobegao motorom, ja sam šećeraš i jako mi je loše. Moj Goran je isto šećeraš, plašim se za njega“, priča majka teško ranjenog mladića.

Kako tvrdi nesrećna žena, njen sin nije kriminalac.

„Imam 10 dece, sedam sinova i tri ćerke. Sada smo podstanari, važan nam je svaki dinar, niko se ne bavi kriminalom“, kaže zabrinuta majka.

Bonus video: Uviđaj posle ubistva na pumpi u Leskovcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar