Dežurnom tužiocu u Kotoru nisu bile predočene sve činjenice vezane za incident u Budvi, niti da postoji snimak. Nakon uvida u snimak iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) su obavestili Više državno tužilaštvo, pišu Vijesti.

“Povodom medijskih navoda da Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru nije adekvatno reagovalo u slučaju tuče mladića u Budvi i obaranja pešaka, obaveštavamo javnost da činjenice koje su dežurnom državnom tužiocu bile predstavljene povodom samog događaja, nisu ukazivale da se radi o krivičnom delu za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopštenju ODT.

Dodaju da su službenici Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Budva su dežurnog državnog tužioca neposredno nakon događaja 27. jula, obavestili da je došlo do tuče između grupe mladića i obaranja pešaka.

„Nakon što je upoznat sa informacijama koje su prikupljene od prisutnih lica, a posebno pri činjenici da je raspolagao podatkom da nijedno lice nije zadobilo povrede, da učesnici događaja odbijaju lekarski pregled i podnošenje krivične prijave, te da je došlo do međusobnog izmirenja, dežurni državni tužilac je, isključivo na osnovu informacija kojima je u tom trenutku raspolagao, ocenio da u konkretnom događaju nema elemenata krivičnog dela i naložio službenicima Uprave policije Odeljenja bezbednosti Budva pokretanje prekršajnog postupka. Čim je upoznato sa postojanjem snimka i nakon upoznavanja sa njegovom sadržinom, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru je o samom događaju obavestilo Više državno tužilaštvo u Podgorici radi ocene da li u radnjama nekog lica postoje elementi krivičnog dela iz nadležnosti viših državnih tužilaštava“, zaključuje se u saopštenju.

Milošević džipom pregazio kuma

Državljanin Srbije Dušan Milošević iz Kragujevca vozio je sporne noći džip kojim je prešao preko nogu mladića koji je ležao u Mediteranskoj ulici u centru Budve.

To je Vijestima potvrđeno u policiji.

Mladić koji je pregažen je Aleksandar P. belgijski državljanin, poreklom iz Srbije. Milošević i Aleksandar P. su kumovi.

Kako je portal Nova.rs ranije objavio pozivajući se na nezvanične informacije, na licu mesta kobne noći je bilo i kumče predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Uroš Panić, mladić koji je naširoko poznat po divljanju na ulicama skupocenim automobilima, što neretko snima i objavljuje na društvenim mrežama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar