Ilustracija Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Beograđanin Saša Momčilović ubijen je pre tri dana u Španiji, kada mu je za sada nepoznata osoba pucala u leđa, a potom pobegla u nepoznatom pravcu. Ubijeni je odranije poznat srpskoj policiji, a pre 14 godina on i nekoliko navijača Crvene zvezde nasrnuli su na patrolu policije koju je došla po prijavi da je preglasna muzika u jednom restoranu.

Beograđanin Saša Momčilović je ubijen kod Marbelje, u mestu Estapona, na jednoj privatnoj žurki. Šta se tačno dogodilo na zabavi koju je po svemu sudeći, jedan lokalac ilegalno organizovao u svojoj kući, policija još pokušava da utvrdi. Do sada niko nije uhapšen, a tamošnji mediji su otkrili da su na istom događaju povređene još dve osobe, premda njihove povrede nisu bile toliko ozbiljne, pa nisu prevezeni u bolnicu.

Foto: Domicile Media / Shutterstock

Pored tela ubijenog Momčilovića pronađena su dokumenta Belgije, zbog čega u prvi mah zločin nije povezivan sa Srbijom, ali nakon što je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, saopštio njegov identitet i otkrio da je reč o muškarcu koji se nalazio na poternici beogradskog Interpola. Ministar je otkrio da je Momčilović takođe bio umešan u transport kokaina u Španiji, na šta su ukazivale Skaj poruke koje su otkrivene, te da je njegova uloga bila utovar na brodove.

Pročitajte još:

Upravo detalji iz njegove biografije i činjenica da je bio povezivan sa ovdašnjim podzemljem koje se bavi međunarodnim transportom droge, biće jedan deo istrage na koji će se fokusirati španska policija, kako bi utvrdila da li se u njegovim ilegalnim poslovima možda krije motiv zločina. A njegova kriminalna biografija prilično je živopisna.

Tuča sa policijom

Ubijeni Momčilović imao je samo 22 godine kada se prvi put našao na stranicama hronike. On je tada uhapšen zajedno sa Željkom Božovićem, vođom navijača Crvene zvezde „Belgrade Boys“ i Milošem Lukovićem kada su stanari jedne stambene zgrade na Paliluli pozvali su policiju da prijave glasnu muziku u restoranu u Ulici vojvode Dobrnjca, koja je trajala do duboko u noć.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Trojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije tada su izašli na teren i zatekli u restoranu veliki broj ljudi. U toku je bilo slavlje povodom rođenja deteta, a kada su trojica policajaca ušla u lokal i tražila da utišaju muziku, došlo je do tuče.

Desetak gostiju nasrnulo na policijsku ekipu. Jedan od njih je uspeo da obavesti kolege radio stanicom šta se događa i da zatraži pojačanje. Ubrzo je pristigla ekipa Interventne policije i uhapšena su trojica navijača Crvene zvezde.

Kako su preneli mediji tada, Momčilović je i pre ovog imao seriju incidenata zbog tuča i nasilničkog ponašanja.

Ušetao u Urgentni sa ranom od metka

Ubijeni navijač Zvezde ponovo se našao u centru pažnje javnosti kada se u Urgentnom centru u Beogradu pojavio upucan. Nakon njega, u bolnicu je ušetao i muškarac J. P. i tada se pretpostavljalo da su njih dvojica u sukobu i istraga je otišla u tom pravcu. Iako je bio ranjen, Momčilović je odbijao bilo kakvu vrstu saradnje sa nadležnima, govoreći da njegova povreda nije ništa bitno, te da ne želi da kaže ko ga je upucao i gde.

Pošto je bio samo lakše povređe, posle ukazane pomoć je pušten je iz bolnice. Policija je tada pretpostavila da su dvojica mladića jedan drugog ranili, a potom je ovaj napad povezan sa pucnjavom koja se dogodila ranije na Voždovcu, kada je ranjen jedan od navijača Crvene zvezde Marko Ševo.

Bonus video: Hapšenje uoči protesta protiv litijuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare