Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/REUTERS/Antonio Bronic/Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic/Tanjug/AP Photo/Armin Durgut/Instagram

Prošla su tri meseca od pucnjave koja se dogodila u selima u okolini Mladenovca i Smedereva, kada je pomahnitali Uroš B. ubio devet osoba, a ranio njih 13. Ubica se od zločina nalazi iza rešetaka, a Srbija se i dalje nije oporavila od stravične tragedije koja nas je zadesila.

Samo dan nakon masovne pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar, u kojoj je ubijeno 10 osoba, dogodila se pucnjava u okolini Mladenovca.

Uroš B. kobne večeri došao je do fudbalskog terena na kom se omladina iz Malog Orašja skupila da bi se družila i sa automatskom puškom stao ispred njih. Počeo je da puca, a u njegovom krvavom piru stradalo je njih petoro.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Odatle je pobegao u rodnu Dubonu, gde je ubio još tri osobe.

Posle stravičnog krvavog pira, monstrum je pobegao.

Nakon višečasovne potrage, Uroš B. je uhapšen, a krio se u kući kod rođaka. On se od pucnajve nalazi u pritvoru, a tokom istrage saslušano je više očevidaca stravične pucnjave.

Svedoci su izneli potresne detalje kojih se sećaju od kobne večeri. Tako je žena koja se nalazila u taksiju koji je Uroš B. oteo prilikom bekstva ispričala jezive detalje onoga što je doživela. Nesrećna žena je rekla da je slagala da je trudna da je osumnjičeni ne bi ubio, pošto je držao bombu u ruci.

Pročitajte još:

U pritvoru se nalazi i Radiša B., otac osumnjičenog, kao i ujak G. G.

Radiša B. se tereti za krivično delo – nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija. On je ovo krivično delo negirao prilikom saslušanja.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Radiša se sumnjiči da je u objektima u kojima stanuje držao veću količinu oružja i municije i vozilo koje je njegov sin koristio prilikom višestrukog ubistva u Malom Orašju i Duboni.

Podsetimo, zločin u selima u okolini Mladenovca uznemirio je javnost u Srbiji. Deveta žrtva masakra preminula je u junu.

VIDEO: Gde je psihološka pomoć za Malo Orašje i Dubonu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar