Zdenko Tomanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Advokat Zdenko Tomanović izjavio je da "kampanja protiv inspektora Slobodana Milenkovića ne prestaje, ona će prestati samo onda kada nosioci kampanje sruše 'Jovanjicu' ili kada 'Jovanjica' sruši njih".

„‘Jovanjica’ nije samo otrov narkotika. To je otrov korupcije. ‘Jovanjica’ je i povod privatizacije ‘javnog interesa’. Neko ko od ‘Jovanjice’ ima štete, bilo profesionalno, bilo krivično-pravne ili političke, uzurpira javni interes i kroz korišćenje državnih resursa i pojedinaca iz bezbednosnih službi, policije i tužilaštva pokušava da oblikuje javnost u smeru dekriminalizacije ‘Jovanjice’ , rekao je za novi broj nedeljnika NIN Tomanović, koji zastupa Milenkovića.

Prema Tomanovićevim rečima, „kao model izabrali su kriminalizaciju inspektora koji su se usudili da se suprotstave kriminalu koji predstavlja spoj državnog i privatnog partnerstva“.

„Oni se svete inspektorima zbog otkrivanja učešća pripadnika vojnih i civilnih bezednosnih službe u aferi ‘Jovanjica’ i u toj kampanji koriste propagandna glasila vladajućih političkih i bezbednosnih struktura, svoje propagatore koji gostuju po različitim tabloidnim glasilima ali i pojedince iz tužilaštva i policije“, rekao je Tomanović.

On je naveo i da je „taj pritisak oko ‘Jovanjice’ toliko veliki da nivo političkog centra iz kojeg se suspenduje zakon i deformiše istina, mora da bude izuzetno visok“.

„Pa sve je bilo idealno postavljeno, otprilike ovako – pojedinci, sa dobrim i bliskim poslovnim i ličnim kontaktima sa pripadnicima vojne i civilne službe, sa dobrim vezama u policiji i medju moćnim poslovnim, političkim i državnim krugovima, uglednim privrednim delegacijama, organizovali su unosan posao, a onda se pojavi mala grupa inspektora i kaže – vi se bavite kriminalom“, rekao je Tomanović.

Bonus video: Slobodan Milenković izabrao da ćuti pred tužiocem, Predrag Koluvija traži ubrzanje suđenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar