Foto:Shutterstock

Duško Trifunović zvani Dule Cveće mislio je da je počinio savršen zločin na Dorćolu, nakon što je ubio bivšu suprugu, raskomadao njeno telo, spakovao u plastične kese i bacio u kanal u blizini Beograda. Ali, zločin nije bio savršen jer je zaboravio na jedan detalj.

Devedesete godine prošlog veka ostale su zapamćene po eksploziji kriminala, brojnim ubistvima, stalnom ratu zaraćenih kriminalnih grupa i vremenu kada je „frizura vredela više od glave“. Ubistva kriminalaca nizala su se kao na traci, ali u tom surovom vremenu jedan zločin je potresao Srbiju po surovosti i hladnokrvnosti. U pitanju je bilo ubistvo žene, a policija je ipak uspela da utvrdi identitet žrtve i reši slučaj iako nije bilo ni mobilnih telefona, ni kamera za video-nadzor a DNK je bio misaona imenica za srpsku policiju.

Pročitajte još:

U septembru 1992. godine pecaroši su u kanalu Kalovit na levoj obali Dunava, u blizini Pančevačkog mosta, videli kesu koja je plivala u vodi. Ispostavilo se da su u kesi delovi ljudskog tela, pa su, zgroženi, pozvali policiju i obavestili ih o jezivom otkriću. Policajci koji su brzo došli na lice mesta, brzo su shvatili šta je u pitanju. Počela je ozbiljnija pretraga kanala i pronađene su ukupno četiri kese sa ljudskim ostacima.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Delovi tela su duže vreme bili u vodi, pa je policija imala prvo težak zadatak da utvrdi identitet žrtve, ono što je bilo jedino sigurno je da je u pitanju žena. Telo je bilo isečeno na takav način da su policajci prvo pomislili da je za zlodelo odgovoran neki hirurg ili kasapin.

Ubica je očigledno mislio da će uspeti da sakrije zločin komadanjem tela i bacanjem ostataka u kanal, ali, policajci su ipak uspeli da identifikuju žrtvu, a samim tim i da uđu u trag surovom ubici. U pitanju je bila Dragana Stojanović, asistent na Medicinskom fakultetu u Beogradu, čiji je nestanak prijavljen jer se nije pojavljivala ni na poslu niti se javljala porodici.

Foto: Nova.rs

Krug osumnjičenih se brzo suzio i policija je došla do Duška Trifunovića, zvanog Dule Cveće, čoveka koji je na komšije ostavljao utisak finog i vaspitanog momka iz centra grada, „štrebera“ koji ne bi ni muvu zgazio. Trifunović je uhapšen 25. oktobra 1992. godine, a ispostavilo se da su Dragana i Duško bili godinu dana u braku, ali da su se brzo razveli.

Iako su se razveli, odlučili su da nastave da žive kao sustanari u stanu u Skadarskoj ulici, u centru Beograda, pored Bajlonijeve pijace, na Dorćolu. Trifunović je brzo priznao zločin i detaljno ispričao svoju verziju događaja, koja je zapanjila inspektore beogradske policije.

Telo isečeno na delove

Po njegovoj izjavi, on je dan pre zločina proveo u Batajnici gde je snimao neku svadbu, a u stan u Skadarskoj ulici vratio se rano ujutru. Izbila je svađa između njega i Dragane i u jednom trenutku joj je lupio šamar. Ona mu je vratila tako što ga je udarila papučom po licu a tada je on pobesneo i udario je pesnicom u glavu. Nesrećna žena je pala i više se nije pomerila, prema priči ubice, stradala je od tog udarca.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dule Cveće se tada, navodno, uspaničio i prvo je pokušao da prikrije zločin. Policajcima je ispričao da je nameravao da okači Draganino telo o neki kabl, kako bi namestio da sve izgleda kao samoubistvo. Pošto nije mogao to da uradi, odvukao je leš u kupatilo i isekao ga na komade, na četvrtine. Da sve bude još bizarnije, izjavio je da ga je upravo Dragana, koja je bila asistent na Medicinskom fakultetu u Beogradu, vodila na predavanje o anatomiji i da je tako naučio gde se seče ljudsko telo.

Četiri kese je spakovao u automobil i odvezao se preko Pančevačkog mosta. Kese je pobacao u kanal Kalovita i mislio je da je počinio savršeni zločin. Ipak, to nije bio slučaj. Naime, kese koje je bacio su isplivale na površinu.

Trifunović je osuđen na 15 godina zatvora.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo u beogradskom naselju Altina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar