Foto: Dragan Mujan/ Filip Krainčanić/ Nova.rs, Stefan Tomasevic/ATAImages

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pred Specijalnim sudom u Beogradu, zatvoreno je danas za javnost zbog svedočenja oštećenog I. S. kog su, kako se navodi u optužnici, pojedini pripadnici ovog klana maltretirali i silovali u prostorijama na Partizanovom stadionu.

Oštećeni I. S. će iza zatvorenih vrata sudnice u Specijalnom sudu u Beogradu odgovarati na pitanja advokata i optuženih, a nakon što svedočenje bude završeno, javnost će ponovo moći da prati ovaj postupak.

Podsetimo, I. S. se preživeo stravično mučenje 8. 9. i 10. avgusta 2020. u restoranu u Humskoj, u prostorijama ispod tribine. Njega su tamo zarobili pojedini okrivljeni, tukli su ga i silovali.
Aleksa Šejić, Mijat Simeunović i Miloš Lukić Sela zatekli su I. S. ispred restorana s telefonom u ruci i na silu ga uvukli u prostorije.

Zahtevali su da im kaže ko ga je poslao i optuživali ga da je cinkaroš, da ih snima, prati, i da sve to radi za navijačku grupu „Alkatraz“. O tome su obavestili Miljkovića i Belivuka, zaključali ga u prostorije koje su koristili, držali vezanog tri dana i naizmenično ga tukli.

Tukli su ga drvenom motkom, koju su polomili od udaranja, jer je navodno “nameštao” vođe grupe. Aleksa Šejić ga je silovao.

Inače, Šejić je, prema navodima Tužilaštva za organizani kriminal, radio kao konobar u Humskoj, a zadatak mu je bila i prodaja narkotika u pomenutom kafiću.

Bonus video: Slučaj Belivuk: Bez države u optužnici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar