Pucnjava u Obrenovcu
Ilustracija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Na putnom prelazu na pruzi između stanica Sremska Mitrovica i Martinci, nešto posle 17.00 časova kamion je naleteo na teretni voz i tom prilikom povređeno je troje putnika iz kamiona.

Kako je saopštila Infrastruktura železnice Srbije nesreća se dogodila na prelazu koji je obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnom signalizacijom i saobraćajnim znakovima na putu.

Prema izveštajima železničkih stručnih službi, do nesreće je došlo kada je vozač kamiona na putnom prelazu najpre zaobilazio kolonu koja je čekala ispred spuštene rampe, a zatim je kamion polomio rampu i udario u zadnji deo teretnog voza.

Kako je navedeno, u trenutku nesreće, uređaji na putnom prelazu bili su ispravni i uredno su funkcionisali, a polubranici su bili spušteni.

Teretni voz je prevozio dizel gorivo i u svom sastavu je imao 19 vagona, a u sudaru su oštećene sedamnaesta, osamnaesta i devetnaesta cisterna iz sastava teretnog voza, ali iz cisterni nije bilo nikakvih curenja, niti opasnosti po ljude, imovinu ili životnu sredinu.

Infrastruktura železnice Srbije ponovo je apelovala da se posebno na putnim prelazima poštuju signalizacija i saobraćajni znakovi, a naročito da vozači drumskih vozila ne lome spuštene branike i da ih ne zaobilaze, već da stanu i čekaju kada su rampe spuštene.

***

BONUS VIDEO – Lančani sudar Bulevar Mihajla Pupina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar