Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; JP Elektroprivreda Srbije - Aleksandar Rašin; Tanjug Milos Milivojević

Tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović koja je duže od godinu vodila istragu oko EPS, smenjena je nakon hapšenja šest osoba, saznaje N1.

Kako N1 navodi, Savović je u sredu naložila policiji hapšenje šest osoba i danas je smenili – oduzeli su joj predmet i prebacili je iz odeljenja za borbu protiv korupcije u drugo odeljenje.

„Upravo je smenjena tužiteljka VJT koja godinu dana priprema slučaj EPS i po čijem nalogu je juče uhapšeno šest lica! Nisu joj dozvolili ni da ih sasluša! Zašto je sklonjena da ovo NE završi? Tako manipulišu predmetima i padaju u vodu dajući ih nekom ko neće postaviti prava pitanja“, napisala je na Tviteru potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, piše N1.

Pročitajte još:

Podsetimo, u akciji policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je šest osoba osumnjičenih da su oštetili Elektroprivredu Srbije (EPS) za 7,5 miliona dolara, tokom izvođenja radova na termoelektrani Kostolac B. Poznavaoci prilika poručuju da je ovo samo vrh ledenog brega i da se šteta od malverzacija u EPS-u meri u milijardama evra.

„Кako se sumnja, B.V.S, N.T. i Ž.M. su u periodu od septembra 2017. godine do kraja decembra 2018. godine sačinjavali i overili dokumentaciju u kojima su neistinito naveli da su izvršeni radovi koji nisu izvršeni, ili su delimično izvršeni prilikom izgradnje industrijskog koloseka od železničke stanice „Stig“ do Termo-elektrane Кostolac B. Potom je, kako se sumnja, M.L. navedenu dokumentaciju i račune potpisao i verifikovao, nakon čega su odgovorna lica EPS-a za praćenje projekta V.J. i N.M. dali naloge da se izvrši plaćanje za radove koji nisu izvršeni“, saopštio je MUP.

Kako je portal Nova.rs objavio hapšenjima su izvedena na teritoriji Beograda i Požarevca, a uhapšena su službena i odgovorna lica u EPS, CIP, Bauwesen i Italiana Construcioni.

BONUS VIDEO: Policija zaustavila „audi“ na naplatnoj rampi, u gepeku našli 20kg heroina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare