Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor Slobodanu Miletiću iz Zvečana koji je uhapšen 10. maja na Jarinju, izjavila je njegova pravna zastupnica Jelena Krivokapić.

Jelena Krivokapić najavila je da će u ponedeljak ujutro podneti žalbu Apelacionom sudu, piše Kosovo onlajn.

Pročitajte još:

Ona je navela da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prihvaćen zahtev specijalnog tužioca, i na osnovu čega je Miletiću određen pritvor od mesec dana.

Dodala je da obrazloženje još nije pročitala jer je zbog brzine odvijanja procesa prihvatila da primi rešenje na albanskom jeziku, a pročitaće ga kada joj stigne prevod na srpski.

Jelena Krivokapić je rekla da se sa tužiocem dogovorila da u toku sledeće nedelje ode lično kod njega i da će joj dati sve dokaze kojima tužilaštvo raspolaže.

Ona je rekla da se Miletić tereti za četiri krivična dela – ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, protivustavno delovanje, učestvovanje u skupu koja čine krivična dela i huliganstvo i napad na službena lica.

Precizirala je da je reč o teškim krivičnim delima u vezi sa događajima od 29. maja 2023. godine u Zvečanu, kada je došlo do sukoba građana i Kfora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare