Foto: N1/TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ

Mirjana Aleksić, sestra Stanike Gligorijević koja je stradala na naplatnoj rampi Doljevac, kada je na njih naletelo vozilo "Koridora Srbije" u kome je bio i tadašnji direktor Zoran Babić, kaže za protal Nova.rs da ovo što su "Putevi Srbije" sada dostavili nije nikakav novi snimak.

Snimak koje je JP „Putevi Srbije“ ustupilo portalu Nova.rs, na kome se vidi trenutak nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, kada je poginula Stanika Glitorijević, a teško povređena njena sestra Mirjana Aleksić, trebalo bi da je upravo snimak spornih dva minuta, koji su nedostajali. Portalu Nova.rs dostavljen je snmak sa četiri kamere i na njima se vidi trenutak kada „škoda superb“ naleće na automobil u kojem su bili pokojna Stanika, njena sestra Mirjana Aleksić i Mirjanin suprug. „Škoda“ je prosto odnela vozilo ispred sebe u koji je udarila. Na snimku se vidi kako ljudi pritrčavaju mestu nesreće i zagledaju automobil. Ovim bi trebalo da bude stavljena tačka na sporna dva minuta koji nedostaju, a za koje je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao da ne postoje.

Pročitajte još:

Ali, tačka ipak nije stavljena, makar je nije stavila Mirjana Aleksić, sestra pokojne Stanike koja se nalazila u automobil u trenutku nesreće.

„Ovo nije ništa novo. Nikakav novi snimak, nikakav snimak koji je nedostajao. Ovo je puštano u sudu. Ja nisam stručnjak, ali mi se čini da je neko nešto radio sa ovim snimkom. Vidi se kako se policajac kliza, a kolovoz tada nije bio vlažan. Ja mislim da postoji još snimaka, koje neko ne želi da pusti. Ali, ovi snimci koji su sada pušteni, a koje sam videla u sudu, tamo su bili mnogo jasniji, bistriji, nije bilo te magle koja se sada vidi, zato i mislim da ih je neko montirao“, kaže za portal Nova.rs Mirjana Aleksić.

Foto:JP Putevi Srbije

Mirjana je i sama teško povređena u sudaru. Od udarca je na trenutak izgubila svest. Lekarka hitne pomoći morala je da joj probuši vrat da joj izvadi jezik kako se ne bi ugušila. Mirjana se mesecima lečila. Smatra da država i njeni predstavnici nisu rekli punu istinu niti su nadoknadili štetu koju su načinili.

„Odakle pravo Aleksandru Vučiću da on daje ili ne daje snimak? Pa taj snimak treba da imaju policija, tužilac, sudija, a ne Vučić, oni treba da odlučuju o snimku, a ne Vučić. On kaže da nije Zoran Babić vozio, a otkud on to može da zna kada nije bio tamo? Moji sestrići su ostali bez majke, svojevremeno su im dali traktor, kao pomoć. Pa ne može traktor da zameni majku. Ja sam ostala invalid, završila sam u invalidskoj penziji. Pa sud mi čak nije platio ni troškove koje smo imali kada smo iz Knjaževca dolazili na sud u Niš. Danas sam morala da idem kod lekara, zbog očnog dna. Kaže mi lekar da moram da kupim četiri injekcije, jedna košta 100 evra. Pa kako ja to da kupim od invalidske penzije, a država me ‘ubila’, sramota“, kaže za portal Nova.rs Mirjana Aleksić.

***

BONUS VIDEO: Snimak stravične nesreće na naplatnoj rampi u Doljevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar