Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana četiri muškarca koja se sumnjiče da su sa još nekoliko za sada nepoznatih lica izvršili razbojništvo nad sedam oštećenih (muzičara) 1. aprila na parkingu „Donji grad“.

Isen H. (30) i Vlada H. (27) su se branili ćutanjem, dok su Kristijan I. (19) i Milan H. (20) izneli odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Osumnjičenima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo Razbojništvo u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 15 godina, objavilo je Više javno tužilaštvu na svom sajtu.

Sumnja se da su osumnjičeni 1. aprila oko 01:30 časova, na parking prostoru “Donji grad“, po prethodnom dogovoru, zajedno sa dva maloletnika, prema kojima je postupak razdvojen i drugim NN licima, fizički napali oštećene i tukli ih rukama, nogama i palicama koje su neki od osumnjičenih nosili sa sobom, u nameri da im oduzmu muzičke intrumente.

Dvojica oštećenih S.G. i Z.D. zadobili su teške telesne povrede, dok je Ivica S. zadobio laku telesnu povredu.

Nakon toga su od oštećenih oduzeli tri tenor basa i jednu trubu, u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Muzičke instrumente su stavili u kombi kojim su prethodno došli i odvezli u napuštenu kuću.

Bonus video: Tuča kod Franša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare