Foto: Nova.rs, Shutterstock

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saslušalo je D. A., bivšeg policajca, koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo nasilje u porodici na Zvezdari i predložilo je da mu se odredi pritvor do 30 dana.

„Dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je, nakon što je obavešten o događaju koji se odigrao u kući u kome je u alkoholisanom stanju fizički napao članove svoje porodice, odredio zadržavanje prema osumnjičenom u trajanju od 48 časova zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici“, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Pročitajte još:

Krivičnom prijavom osumnjičenom je stavljeno na teret da je dana 20.11.2022. godine u večernjim časovima nakon verbalne rasprave fizički napao članove svoje porodice ćerku, zeta i unuku, kojom prilikom su oštećeni zadobili telesne povrede, a postoji sumnja da je navedeno krivično delo u prethodnom periodu izvršio i u odnosu na svoju suprugu.

„Osumnjičeni je danas saslušan pred postupajućim zamenikom javnog tužioca kojom prilikom je izneo svoju odbranu, negirao izvršenje krivičnog dela nasilje u porodici i izjavio da je radnje prema članovima svoje porodice preduzeo u samoodbrani“, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je nakon saslušanja osumnjičenog stavilo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, budući da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

„U toku istrage tužilaštvo će ispitati oštećene i svedoke, narediti medicinsko veštače telesnih povreda koje su zadobili oštećeni kako bi se utvrdio tačan stepen povreda i mehanizma njihovog nastanka, zatim psihijatrijsko veštačenje na okolnosti uračunljivosti osumnjičenog u vreme izvršenja krivičnog dela, te će pribaviti sva potrebna obaveštenja i druge dokaze radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, nakon čega odlučiti da li se i koliko krivičnih dela iz čl. 194 KZ stiču u radnjama osumnjičenog“, saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo.

BONUS VIDEO: Policijska akcija hapšenja i zaplene 30 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar