Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, Stefan Tomasevic/ATAImages, Privatna arhiva, Goran Srdanov/Nova.rs

Mirsada Spahić, majka ubijenog Adisa Spahića čije ime i detalje ubistva je juče tokom suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića spominjao svedok okrivljeni Srđan Lalić za Nova.rs navodi da se nada da će ubistvo njenog sina konačno biti rasvetljeno, i da će nakon svega moći makar da mu ode na grob.

Majka ubijenog Adisa, kaže za Nova.rs da joj najteže pada činjenica da njen sin nije kriminalac, a da je boli činjenica da ga povezuju sa raznoraznim klanovima.

“Danas mi je rođendan, svega sam puna, tuga me savladava. Ja sam majka, moram da znam šta se dogodilo sa mojim sinom i gde je njegovo telo. Ako je to tako kako oni kažu, i kako je taj Lalić juče svedočio, ja želim da nađem makar jednu kost svog sina, jedan mali prst, pa da odem sinu na grob. Ja ću svim silama dok sam živa samo da tražim, ja moram da tražim, ja ne mogu da se smirim. Sve ovo me razara, mene i moju porodicu“, navodi neutešna majka.

Adis Spahić Foto: Privatna arhiva

Kako dodaje, tela njenog sina i njegovog šuraka Damira Hodžića, po onome što piše u spisima predmeta, pripadnici Belivukove kriminalne grupe zakopali su na nepoznatoj lokaciji, u mestu Stanjevića rupa, kod Spuža.

„Ja sam pitala hoće li nam dozvoliti da mi idemo u Stanjevića rupu, da ga tražimo, makar neki njegov deo tela, ali su nam rekli da ne smemo, jer je to zakonom zabranjeno. Išla sam dva puta do tog mesta, ali sam se vraćala jer ja neću protiv zakona, ali isto tako želim da se oni potrude, da nam pomognu. Za smrt sina saznala sam iz medija 17. avgusta 2021. godine, pola sata pre ponoći. Tek sutradan dobili smo poziv na razgovor iz policije kada smo i zvanično obavešteni da je Adisa ubio Veljko Belivuk i Marko Miljković. Nadam se da ću makar preko medija saznati i gde mi je dete zakopano“, poručuje neutešna Mirsada.

Kako kaže naša sagovornica, najteže joj pada činjenica što ništa nije očekivala, a duže od dve godine živi u neizvesnosti.

„Da je moj sin bio kriminalac i da sam nešto makar očekivala, a ovako, ode mi dete iz radnje i više ga nikada nisam videla. Dve godine odoše, a mi se dalje od njegovog nestanka nismo makli. U međuvremenu sam stupila u kontakt sa novim Glavnim specijalnim tužiocem Novovićem i njega sam pitala postoji li ikakva šansa da je moj sin živ, a on mi je rekao: „Ne, gospođo nemojte da se nadate“, kroz suze navodi Mirsada.

Pročitajte još:

Podsetimo, kako su ranije saopštili crnogorski mediji, Hodžić i Spahić ubijeni su u Crnoj Gori istog dana kada je u Beogradu u Ritopeku likvidiran Lazar Vukićević.

„Belivuk, Miljković i Nebojša Janković dogovorili su se da odu u Crnu Goru i preko osobe koja je radila za „škaljare“ i „kavčane“, a u stvari je bio samo „kavčanin“ pronađu Kapetana“, naveo je ranije svedok saradnik Hrvatin.

Takođe, na jučerašnjem suđenju je i svedok Lalić govorio o ovim ubistvima.

„Stigli su i Radulović, Hodžić, koji je obezbeđivao Mila i Adis Spahić, koji je tu slučajno završio. Zemo ih je ljubazno sačekao, onda je uletela pomenuta petorka, nosili su pancire. Hodžić je potegao pištolj, Janković ga je usmrtio sa tri hica iz heklera. Gledao sam te slike uživo taj dan kad se odvijalo. Kada su ugledali da Spahić nije bitna karika i njega su usmrtili, dok su Mileta držali živog“, priča Lalić.

Damir Hodžić Foto: Privatna arhiva

U optužnici srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal nalaze se i transkripti razgovora te kriminalne grupe. Prema tim dokumentima, par sati nakon likvidacija u Spužu u 19.55 časova, Belivuk snima poruku.

„Samo da vas pozdravim puno braćo, da se zahvalim svima, bez…ne znam kako se izgovara to. Prenesite nam utiske molim vas, znači dajte nam malo da nahranimo ego, umorni smo, prljavi smo, smrdimo, znači haos. Evo braćo još smo u čizmama brate, znači haos, pričajte malo molim vas“, navodno je poruka koju je uveče poslao Belivuk, pa se obratio i tada otetom Lazaru Vukićeviću.

„Imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi“, objašnjava Belivuk zašto nije u Ritopeku sa ekipom koja je otela, mučila i ubila Vukićevića.

VIDEO: Belivuk opet o vlasti – vlast opet ćuti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar